Annonce
Ugeavisen Varde

Tidligere fotograf, som klatrede i lygtepæle efter den bedste vinkel, fylder 75 år

René Hollmann, der tidligere fotograferede for Ribe Ugeavis, Esbjerg Posten og Ugeavisen Varde, fylder 75 år. PR-foto
René Hollmann, der tidligere fotograferede for Ribe Ugeavis, Esbjerg Posten og Ugeavisen Varde, fylder 75 år
Annonce

Varde: Onsdag 13. november fylder tidligere pressefotograf René Hollmann 75 år.

René Hollmann er født i Odense, hvor han blev udlært som klejnsmed. Så kaldte værnepligten og Varde kaserne. De næste 16 år var han både på oversergent-skole i Sønderborg og udsendt som FN-soldat på Cypern.

Hollmann var med til at uddanne de første professionelle soldater og stod også for trompeter-korpset. Han sluttede sin militærkarriere som seniorsergent.

Annonce

En drøm af et arbejde

René Hollmann havde tidligt en passion for billeder. Han fik sit første kamera som 12-årig og et gammel forstørrelsesapparat. Og da han i 70'erne blev tilbudt at arbejde på Ribe Ugeavis, Esbjerg Posten og Ugeavisen Varde som selvstændig pressefotograf, slog han til.

Det var en drøm af et arbejde, hvor man kunne bliv "udsat" for lidt af hvert:

Han sprang blandt andet elastikspring på torvet i Esbjerg, klatrede i lygtepæle for at få den bedste vinkel, var i Paris på fotoopgave med Miss Vestkysten. Renés fotolinse har også indfanget mange af de kongelige.

Udover billederne til aviserne, var der også bud efter ham fra Dansk Landbrug, SAEF og flere private firmaer.

Ved siden af sit fuldtidsjob som fotograf, fandt han også tid til at undervise i fotografering på aftenskole. Så måtte han tage natten i brug i mørkekammeret, når billederne skulle fremkaldes.

Så da den digitale udvikling også gjorde sit indtog på billeder til aviser og blade, var han begejstret. Slut med kemikalier og mørke og frem med computeren.

Annonce

Nyder sit otium

Efter 38 år på aviserne gik han på pension. Nu har han selv tid til at læse avisen og sætter ofte et af sine helt store idoler, Elvis, på grammofonen. Han har tid til at kigge lidt på haven, nyde sommerhuset på Fanø og tager ud og ser verden engang imellem.

René har i 53 år været gift med Mie, og familien omfatter to børn. Datteren Vibeke, som er producer på TV Midtvest og gift med Bent samt sønnen Glenn, der arbejder som klejnsmed på Blaaholm og er gift med Lene. Desuden er der tre børnebørn, Line, Isak og Emilie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce