Annonce
Ugeavisen Varde

Til Varde??? Aldrig i livet...

- Jeg elsker min bil. Jeg elsker Audi, siger 57-årige Martin Brygmann, der i sin tangorøde Audi A5 40 TFSI cabriolet har han taget turen til Varde, for at præsentere sit første færdige musicalnummer ”Kongens København". Foto: Ludvig Dittmann
Første reaktion var et klart nej tak, da 7-kanten i august 2017 henvendte sig til Martin Brygmann for at høre, om han ville skrive 12 sange til jubilæumsforestillingen om Fyrtøjet og H. C. Andersen.
Annonce

Varde: Aldrig i livet. Ikke om han skulle til Varde. Martin Brygmann havde heller aldrig hørt om 7-kanten, men lovede dog at tænke over tilbuddet. Og det er typisk ham, for han har let ved at sige nej.

- Jeg siger næsten altid nej. Et nej bliver til 10 ja’er. Man øger sit renommé, hvis man i første omgang siger nej, så det har jeg let ved, siger han på en finurlig måde, hvor det er svært at gennemskue, om han virkelig mener det, han siger.

I hvert fald blev et nej dagen efter vendt til et stort ja. Og nu er Martin Brygmann mere end begejstret for både 7-kanten, forestillingen, der er skrevet af Carsten Friis, for fællesskabet og hjerteblodet i Danmarks største amatørteater. Og da Brygmann efterfølgende også blev tilbudt rollen som H. C. Andersen, var der ingen betænkeligheder. Endnu et ja. Og selvom corona har skubbet forestillingen ind i 2021, så er der stadig et stort ja fra hans side til at gå på scenen i Varde.

Nej, hvor godt!

Hvor jeg ikke har været før, søger jeg hen. Jeg kaster mig gerne ud på dybt vand.

Martin Brygmann om at deltage i 7-kantens sommerspil

Annonce

Arbejdsfri periode

- Faktisk besluttede jeg sidste efterår, at jeg ville tilbringe mere tid sammen med mine børn og min hustru. Min yngste, Douglas, er fem år, og i hele hans liv har jeg haft vanvittig travlt. Jeg har rejst, arbejdet og været meget væk. Jeg havde lige besluttet at holde fri fra januar til juli i år, da 7-kanten kom med deres tilbud. 12 sange til en splinter ny musical. Det lød som en glimrende mulighed for at holde mig lidt i gang i en ellers arbejdsfri periode, forklarer han.

At Danmark tillige lukkede ned og sendte børnene hjem fra skole var en helt uventet gave.

- Jeg har nydt at kunne stå op om morgenen, spise morgenmad sammen, hoppe i trampolin, lege og hygge. Det har været som at trække ilt ind efter at have været under vand i meget lang tid, siger 57-årige Martin Brygmann, der i sin tangorøde Audi A5 40 TFSI cabriolet har taget turen til Varde for at mødes med repræsentanter fra 7-kanten. Det er tid til at frigive det første færdige musicalnummer ”Kongens København”. Musikken skal med en lille video på 7-kantens hjemmeside være med til at sætte fokus på billetsalget, der åbnede den 7. maj.

Annonce

En genert mand

Martin Brygmann glæder sig til at skulle stå på scenen i Varde.

- Det er vildt inspirerende at skulle være en del af et fællesskab som det, de har skabt her. Det har jeg aldrig prøvet før. Og jeg er vild med alt nyt. Jeg er imponeret af de mange frivillige, der render rundt som myrer i en tue. Man kan mærke kærligheden til det, de laver. Det er fantastisk, siger Martin, der skal spille H. C. Andersen.

En rolle, der passer ham særdeles godt. Og på scenen tør han alt. Også at smide tøjet – som han gjorde, da han sammen med Hella Joof og Peter Frödin var med i en H. C. Andersens ”Kejserens nye klæder” sketch.

- Jeg smider nok ikke tøjet på scenen i Varde, så folk kan være helt rolige, siger han med et grin og tilføjer:

- Privat er jeg faktisk ret genert. Jeg tør alt, når jeg er en karakter. Kunsten er at blive venner med genertheden. Bruge den som en styrke. Hvis jeg som barn havde fået at vide, at jeg som voksen skulle stå på en friluftsscene i Varde foran flere tusinde publikummer, så havde nægtet og sagt, at det ville aldrig komme til at ske.

Men det gør det. ”Fyrtøjet - en gnist i Andersens liv” har premiere den 1. juli 2021 med Martin Brygmann i rollen som H. C. Andersen. Og det er ganske vist...

Ud over at have skrevet musik og sangtekster har Martin Brygmann også rollen som H. C. Andersen. Foto: Ludvig Dittmann
Jeg går aldrig med hat. Jeg ser dum ud med hat, for mit hoved er alt for lille. Jeg kunne godt ønske mig et større hoved. Men lige præcis denne høje H. C. Andersen hat synes jeg klæder mig ganske godt. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce