Annonce
Ugeavisen Varde

Tina: Jeg har fået et nyt liv uden hovedpine

- Jeg har fået mit aktive liv tilbage. Nu behøver jeg ikke længere hvile mig på sofaen midt på dagen. Nu kan jeg hoppe i trampolin med ungerne, uden at få hovedpine, siger Tina Locht Karkov. Foto: Malene Wonsbek

Som barn led Tina Locht Karkov af migræne. Da hun fik sit først barn, forsvandt migrænen. I stedet fik hun hovedpine. I dag er hun næsten fri for smerter.

Annonce

Varde: Om man har migræne eller kronisk hovedpine lyder som to sider af samme sag, men det er det slet ikke, og 39-årige Tina Locht Karkov fra Varde ved, hvad hun taler om, for hun har haft begge piner tæt inde på livet.

- Som barn og ung fik jeg migrænemedicin. Når fik jeg et anfald, var det bare ind i seng for nedrullede gardiner, fortæller Tina, der i dag er gift og mor til en pige på ti år og en dreng på seks år.

- De hormonændringer, der sker i kroppen, når man er gravid, betød, at jeg efter fødslen af vores første datter ikke længere fik migræneanfald. I stedet fik jeg rigtig ofte hovedpine, og det var jeg ret hurtig til at acceptere, fortæller Tina, der dog har prøvet alt fra ansigtszonerefleksterapi til akupunktur og massage for at slippe af med sin spændingshovedpine. Intet hjalp.

- Spændingshovedpinen tog gradvist til. Og i juli 2015 var jeg bare helt kørt ned. Jeg brugte al min energi på mit arbejde på Brorsonskolen som børnehaveklasseleder, og når jeg kom hjem til min egen familie, hund, hus, mand og børn, så var energien brugt. Jeg havde det dårligt, var frustreret og var ked af det, fortæller Tina Locht Karkov, der fik en tid hos Lars Nielsen.

Jeg har genoptaget min gamle hobby. Jeg syr tasker og andre småting. Før kunne jeg ikke holde ud at sidde bøjet over symaskinen.

Tina Locht Karkov
Boldøvelsen laver Tina derhjemme, den hjælper hende med at løsne op i nakkemusklerne, så hun undgår at spænde op og få hovedpine. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Nærmest smertefri

- Lars fandt frem til, at min spændingshovedpine skyldtes et uheld, hvor jeg som 18-årig knaldede hovedet ind i en hems. Han fik løsnet spændingerne i min krop, jeg hjalp selv til med særlige træningsøvelser. Efter tre måneder var spændingshovedpinen faldet markant, og efter et halvt år afsluttede vi behandlingerne. I dag er jeg smertefri, det er fantastisk, siger Tina Locht Karkov, der uden hovedpine har fået energien tilbage.

- Det er helt vildt, før følte jeg mig som tilskuer til mig eget liv, vidste at hvis jeg tumlede med mine unger, ville det koste mig tre dage med hovedpine. Nu har jeg fået meget mere energi, jeg bøvler stadig med nakken og skal tage særlige hensyn i min dagligdag, men det er småting set i forhold til tidligere gener. Når jeg kan mærke spændinger, så bestiller jeg en tid hos Lars, men nu går der to-tre måneder imellem, jeg får en behandling, siger Tina, der gerne vil opfordre andre til at få noget gjort ved deres hovedpine.

Nu har Tina endelig fået mere energi og overskud til sin familie, der tæller børnene Cecilie, August og ægtefællen Simon. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce