Annonce
Ugeavisen Varde

Tina Munch er ny kropsterapeut i Bolhede

Tina Munch har indrettet klinik på loftet, så der er lyst og åbent. Foto: Karina Øhlenschlæger
Til januar afslutter Tina Munch sin uddannelse til kropsterapeut - det er blandt andet egne erfaringer med stress, der inspirerer hende til at gå den vej.
Annonce

Bolhede: Det handler om, at få det mentale og fysiske til at hænge sammen, når Tina Munch har klienter på briksen i sin klinik "Kropsform".

Hun har indrettet klinik hjemme i Bolhede. For tiden er det elevbehandlinger, hun tilbyder, fordi der nogle måneder til, hun er helt færdiguddannet kropterapeut fra Totum - Skolen For Kropsterapi.

- Vi blev opfordret på skolen til at finde nogle klienter "at øve os på", siger Tina Munch, så da familien i april flyttede fra Nordenskov til Bolhede, blev en del af loftet indrettet til klinik.

Totum kropsterapi

Kropsterapi er en moderne behandlingsform, der skaber rum for det enkelte menneske på både et fysisk og psykisk plan.

Behandlingsformen bygger på 2000 år gamle kinesiske teknikker og viden samt nyere energetiske teknikker og psykoterapeutiske teorier.

Metoderne er en kombination af samtaleterapi, dybdegående massage, akupressur, aktivering af lymfesystemet, beroligelse af nervesystemet, zoneterapi og lettere ledfrigørelse.

Kilde: Totum.dk

Annonce

Stress

Tina Munch er uddannet pædagog, og i 15 år var hun på Øse Efterskole - hvor hun blandt andet stod for teaterlinjen. Et job hun elskede, men for tre år siden blev hun sygemeldt med stress, og i arbejdet med det, gik hun selv til en kropsterapeut.

- Kropsterapien havde en god effekt på mig, og det gav god mening at få løsnet spændingerne i min krop imens min hjerne var brast sammen. Behandlingen tvang opmærksomheden væk fra hovedet og ned i kroppen, siger Tina Munch og tilføjer:

- Jeg fik simpelthen rystet mit hoved sammen med min krop igen.

Hun har nu valgt efterskolelivet fra.

- Det var et vemodigt farvel, siger hun.

Annonce

Tid

I dag arbejder Tina Munch på deltid i specialafdelingen på Lykkesgårdskolen, hvor hun har særligt fokus på normaltbegavede børn, der har autisme.

- Jeg er på deltid, så jeg har fået overskud igen, siger Tina Munch, der har valgt det bruge det overskud på sin nye uddannelse, hvor hun er afsted hver anden eller tredje weekend.

- Vi lærer det som et håndværk, og så kommer teorien på efterfølgende, siger hun om måden, uddannelsen er bygget op på.

Hun skal også vænne sig til at være selvstændig.

- Der er noget sjovt og motiverende ved at have sit eget, siger Tina Munch.

Annonce

Fra idræt til stress

De klinter, Tina Munch behandler, har alle forskellige grunde til, at de kommer til hende. Der er både dem, der dyrker idræt på højt plan, nogle har stress/angst, mens andre igen har spændinger i kroppen af forskellige årsager.

- Behandlingen har blandt andet en beroligende effekt på nervesystemet og hjælper til at booste lymfesystemet, siger Tina Munch og understreger, at hun aldrig går ind og arbejder med det følelsesmæssige, hvis klienten ikke er klar til at arbejde med det:

- Det er vigtigt, at den store følelsesmæssige forløsning, altid bygger på tillid og er et samarbejde mellem behandler og klient.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce