Annonce
Ugeavisen Varde

Tinghøj Service Udlejning: Vi får et vildt festår - når vi atter må mødes

- Der er feststemning i luften, siger Svenning Kjær Pedersen, der sammen med Morten Hvelplund og Peder Kjær Pedersen er i fuld gang med at rydde op, lave om, trimme og optimere. I Tinghøj er de klar til den forbrugsfest, der helt sikker kommer, når Danmark igen må samles. Foto: Malene Wonsbek
Lige nu er der ikke meget fest over hverdagen, men Svenning Kjær Pedersen, indehaver af Tinghøj Service Udlejning, fornemmer, at folk gør sig klar til megafester i 2021 og 2022. Derfor udvider han sin forretning.
Annonce

Tinghøj: Hvem trænger ikke til en god fest? Forventningens glæde ved at samles om en begivenhed. Udsøgte lækkerier, liflige bobler i de højstilkede krystalglas. Gensyn. Knus. Dans. Latter og livlighed. ”ÅÅÅÅh disse minder… ”og jo den tid kommer skam tilbage igen!

- Vi er glade optimister. Vi går et gevaldigt festår i møde, når der igen løsnes op for forsamlingsforbuddet. Nu kan folk fornemme, at der er en ende på de mange restriktioner. Måske først til efteråret og i 2022, men det spiller ingen rolle. Vi har kunder, der ringer og ændrer deres bestillinger. Fra almindelige stole vil de nu have vores guldstole, de beder om at få de almindelige glas udskiftet til krystal. De ønsker kæmpe kandelaber i stedet for små lysestager. Nu ringer kunderne ikke længere med aflysninger men med bookinger, siger Svenning Kjær Pedersen, der er indehaver af Tinghøj Service Udlejning og tidligere formand for Festudlejernes Brancheforening.


Alt kan se skidt ud, hvis man ikke kigger fremad og tror på, at det kun kan blive bedre.

Svenning Kjær Pedersen, indehaver af Tinghøj Service Udlejning


Man kan jo ikke andet end blive i godt humør af sådan en udmelding. Og hvad gælder Svenning Kjær Pedersen, så er hans virksomhed blandt andet blevet reddet af en uventet mulighed – langtidsudlejning af telte.

- Vi mangler plads og vi tror på fremtiden. Derfor bygger jeg en lagerhal på 1000 kvadratmeter. Vi bruger udelukkende håndværkere, der er bosiddende i Varde kommune, så vi støtter hinanden, siger Svenning Kjær Pedersen, der håber at hallen kan stå færdig til april. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Reddet af langtidsudlejning

I løbet af et par dage i foråret 2020 blev alt nærmest aflyst. Bryllupper, konfirmationer, runde fødselsdage og glade sammenkomster. Katastrofalt for en virksomhed der leverer alt til festen – undtagen mad og drikke.

- Det første jeg gjorde, var at gå i Andelskassen for at høre, hvor jeg stod rent økonomisk. Med en vished om, at banken nok skulle støtte os igennem perioden, gav lidt mere ro i maven, fortæller Svenning Kjær Pedersen, der dog fra juni til august havde en fornuftig periode med både konfirmationer, studenter, bryllupper og andre fester.

Klar til fest

Tinghøj Service Udlejning er klar til at håndtere små begivenheder og megafester – de har:

4.000 kvadratmeter telte og gulve

2500 siddepladser fra almindelige stole til guldstole

550 borde

140 stå borde

155 borde bænkesæt

Service til 5.000 personer

25 styk 77 centimeter høje kandelaber

1 royal toiletvogn og 5 almindelige

3 køletrailere

500 meter lyskæder

20 forskellige forlystelser med alt fra hoppeborg til sumobryderdragter til oppustelige rutsjebaner og rodeotyr.

Så kom en yderligere skærpelse af forsamlingsforbuddet. Nye aflysninger. Kravet om afstand er dog kommet Tinghøj Serviceudlejning til gode, for det betød nye kunder i butikken. I coronatiden har især skoler og virksomheder manglet plads, så Svennings i alt godt 1.000 kvadratmeter telte og gulve har været lejet ud til mange forskellige formål.

- Når der kommer udfordringer, hjælper det ikke at sidde stille med hænderne i skødet. Vi må tænke i nye baner. Langtidsudlejning af telte blev en af vores redninger, siger Svenning, der kun har kørt med halv bemanding i coronanedlukningen. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Vi bygger ud

- Langtidsudlejning af telte betyder, at vi er kommet nogenlunde igennem 2020. Vi har været to mand mindre, end vi plejer, og når der ikke har været opgaver, så har vi brugt tid på at rydde op og lave om. Vi tager jo altid opvasken for vore kunder, så det rum er blevet udvidet, og hele virksomheden er blevet trimmet, så nu står vi knivskarpe, fortæller han og tilføjer:

- Jeg har i flere år haft en drøm om at udvide med 1.000 kvadratmeter lagerplads. De planer blev droppet, men nu hvor vi fornemmer feststemning, så er håndværkerne gået i gang, for jeg er jo ikke typen, der bare kan sidde stille og vente på bedre tider. Når corona slipper sit tag i samfundet, så er vi mere end klar, siger festudlejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce