Annonce
Ugeavisen Varde

Tove holder jul for dem der er alene: - Jeg fik alt i gaver, men ingen knus

- Julen er virkelig hjertenes fest. Som barn fik jeg gaver, men ingen knus, og det var hårdt. Jeg ville hellere have haft, at det var omvendt, siger Tove Christiansen, der glæder sig over den store taknemlighed, julegæsterne giver udtryk for. Foto: Malene Wonsbek
At glæde andre med en god jul, det er den bedste julegave, Tove Christiansen kan få. Derfor arrangerer hun for fjerde år i træk jul for dem, som ikke har nogen at fejre højtiden med.
Annonce

Varde: Der var både juletræ, julemad og julegaver. Alligevel ville Tove Christiansen som barn gerne have byttet juleaften med mange af hendes veninder.

- Mine forældre var selvstændige. Far havde eget smedeværksted, og vi vidste aldrig, hvornår han var færdig med at arbejde – heller ikke juleaften, og ofte blev det sent. Jeg husker ikke tilbage på min barndomsjul som hyggelig. Tværtimod. Mine forældre var ganske enkelt ikke mentalt til stede, og de var heller ikke kærlige på den fysiske måde, så jeg er ikke vokset op med knus, kram eller anerkendende ord, fortæller Tove Christiansen.

Jul for mig er at holde jul for andre.

Tove Christiansen, formand ”Fra alle os til alle jer”

Annonce

Nok af jul

I dag er hendes forældre døde, og dem har hun for længst tilgivet for deres mangel på social kontakt. Da Tove Christiansen for 35 år siden selv blev mor, blev der i den grad skruet op for juleblusset med julebag, julemandsvækning, julepyntning, kalendergaver, juleshopping, julefrokoster og alle mulige andre juleaktiviteter.

- Som 15-årig spurgte min søn, der er enebarn, om alt det juleri virkelig var nødvendig. Siden har vi fundet et fornuftigt niveau, men det rører ikke ved, at jeg finder stor glæde ved at være med til at give andre en rigtig god jul. Derfor meldte jeg mig som frivillig i 2016, da jeg hørte om foreningen ”Fra alle os til alle jer”, siger Tove Christiansen.

I de seneste tre år har hun været formand for denne forening, der kun har denne ene event på programmet.

Annonce

Glad i hjertet

- Man bliver glad i hjertet af at glæde andre. Og juleaften er en dag, hvor ingen skal sidde alene. Vi er et team på cirka 12 personer, der frivilligt gør, hvad vi kan, for at holde en god juleaften for dem, der ikke har nogen at tilbringe julen sammen med. Vi er desuden så heldige, at vi hvert år har fået økonomisk støtte fra Varde Kommune og en stribe sponsorer, siger Tove Christiansen, der håber, at rigtig mange vil deltage i julearrangementet.

- Der kommer både børn, unge og ældre. Vi er imellem 40 og 60 personer, og det er en utrolig hyggelig aften. Vores julegæster er så glade og taknemmelige. Så har man ikke nogen aftaler den 24. december, var det måske en idé at lave en aftale med os, siger Tove Christiansen med et glad smil.

Velkommen den 24. december

  • For fjerde år inviterer foreningen ”Fra alle os til alle jer” til juleaften. Varde Kommune har støttet initiativet med 25.000 kroner.
  • Med en tanke, om at ingen skal sidde alene juleaften, så er enlige, ensomme, hjemløse, skæve eksistenser og alle andre, der mangler et sted at holde juleaften velkommen i Café Paraplyens lokaler på Østervold i Varde.
  • Dørene åbner klokken 16.30, og klokken 17.30 er der julemiddag, sang, hygge og julegaver til alle.
  • Formand for foreningen er Tove Christiansen, der sammen med 10-12 frivillige står for at afvikle arrangementet.
  • Det koster 50 kroner per person at deltage. Tilmelding på Café Paraplyen senest den 19. december.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce