Annonce
Læserbrev

Trafiksikkerhed Frello. Vi laver ikke politisk bestillingsarbejde

Annonce

Læserbrev: Tom Arnt Thorup foreslår i et læserbrev, at politikerne skal diktere og bestemme, hvad uvildige rådgivningsfirmaer skal skrive i rapporter, der i dette tilfælde skal bruges til trafiksikkerhedsprojekter. Det er uetisk, og det ville være spild af penge. Hvis man ønsker en løsning, der kun skal tilgodese egne hensyn, så er der ingen grund til at bruge penge på en rapport.

Byrådet i Varde Kommune udviste rettidig omhu, da man for år tilbage besluttede at afsætte 10,4 mio kr til sikring af bløde trafikanter, når en ny Frelloskole naturligt ville give et nyt bevægelsesmønster i Varde By. Lige så fornuftigt valgte man også et professionelt rådgivningsfirma til at komme med anbefalinger af, hvor pengene var bedst brugt. Samme landsdækkende firma har erfaringer fra lignende projekter i andre kommuner. Hvis byrådet havde afsat endnu flere penge, så ville man have kunnet nå endnu mere trafiksikkerhed.

Jeg synes, 10,4 mio kr er et fornuftigt beløb, og man kan sammenholde det med, at Varde Kommune årligt afsætter cirka 3-4 mio kroner til cykelstier og trafiksikkerhed i hele kommunen. De 10,4 mio kroner skal også ses i lyset af Frelloskolens størrelse med flere hundrede elever.

Hvis Borgergruppen ikke er tilfreds med resultatet, så må gruppen fremtrylle nogle af de mange (langt over 100 mio kr), som man i valgkampen lovede borgerne. Jeg ved godt, ”man” hed Lokallisten den gang, men det er dog de samme politikere, der lovede borgerne guld og grønne skove, og rigtig mange vælgere troede på dem.

Preben Friis-Hauge. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce