Annonce
Ugeavisen Varde

Travlhed i købstaden efter brat lukning af storcentre: Marlene har flere kunder i lingeributikken

Marlene Scmidtdorf har travlt med at pakke lingeri ind. Det giver ekstra travlhed, at kunderne er afskåret fra at tage i indkøbscenter. Foto: Morten Nielsen
Der er godt gang i handlen i Varde. Selv en kunde, der egentlig havde købt det hele på nettet, fandt vej til købstadens handelsgader.
Annonce

Varde: Julehandlen er langt fra lukket ned i de fysiske butikker i Danmark. Der var lørdag mange mennesker i Vardes centrum, hvor blandt andre butikkerne i gågaden Kræmmergade nyder godt af, at der er ekstra kunder.

- Vi kunne med det samme mærke, at storcentrene lukkede onsdag, siger Marlene Schmidtdorf, som er indehaver af Lingerihuset by Marlene, som ligger i Kræmmergade.

Det er altså en fordel, og selv om julehandlen i år er præget af coronarestriktioner, så klager Marlene Schmidtdorf ikke. Hun er en ung butiksindehaver på 28 år.

- Den bliver på niveau med en almindelig jul, siger hun.

Med kig på Tyskland og Holland og det, der blev indført i de lande først på ugen, kommer det ikke som nogen kæmpe overraskelse for Varde Handels formand, Gertie Baungaard Gorzelak, at detailhandlen i Danmark lukkes ned som en del af de tiltag, som statsministeren fortalte om på pressemøde onsdag aften.

At det først sker  fra 1. juledag, er hun rigtig glad for at høre, det giver et lille lokalt håb om at den julegavehandel, der ikke kan gøres i storcentrene, lander i Vardes butikker.

Foreløbig er detailhandlen lukket til og med den 3. januar, Varde Handel annoncerer udsalgsstart, så snart butikkerne må åbne igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Winnie trodser corona og har åbnet sin drøm om spisestedet Biizar på Ndr. Boulevard i Varde

Annonce