Annonce
Ugeavisen Varde

Tre år gammel tøjbutik i vestjysk handelsby lukker: Udfordrende tider for detailbranchen tvinger ejere til at dreje nøglen om

Anton-butikken fungerer rigtig godt, og butikken har især gennemgået en stor udvikling på onlinesalget. Anderledes skidt står det til i Agnes, og derfor har Jette og Lars Grundahl Flycht valgt at lukke den butik. Arkivfoto: Martin Jørgensen
Folkene bag tøjbutikken Agnes, der er beliggende i Kræmmergade i Varde, har valgt at lukke butikken efter tre år.

Varde: Lars og Jette Grundahl Flycht er indehavere af to tøjbutikker i Varde, Anton og Agnes.

Parret har dog taget en tung beslutning og sagt farvel til den ene butik. I sidste uge kom det nemlig frem, at Agnes lukker.

- Vi lukker Agnes for at begrænse vores risiko. Det er udfordrende tider for detailbranchen, og der er pres på rundt omkring. Vi startede butikken op for at skabe et ekstra ben til vores forretning, som kunne give et afkast, men det har vi stadig til gode at se i vores regnskaber, siger Lars Grundahl Flycht.

Annonce

Vi lukker Agnes for at begrænse vores risiko. Det er udfordrende tider for detailbranchen, og der er pres på rundt omkring. Vi startede butikken op for at skabe et ekstra ben til vores forretning, som kunne give et afkast, men det har vi stadig til gode at se i vores regnskabser.

Lars Grundahl Flycht, medejer af Agnes og Anton

1. maj 2019 var første åbningsdag for Agnes, og siden da har stedet fungeret som lillesøsteren til Anton, der bliver drevet videre med Jette som daglig leder i butikken.

- Der er et tidsmæssigt aspekt i det, fordi vi mener, at i en så udfordrende tid som denne kræver det en ekstraordinær indsats og nærhed fra indehaverne, for at det kan fungere. Der skal lægges tid og kærlighed i et projekt som Agnes, og vi har ikke tiden til at være begge steder, fortæller Lars Grundahl Flycht.

Agnes siger farvel og tak efter tre år. Ejerne vil i stedet fokusere på Anton. Foto: Christine Aagaard Kragh

Vildt hårdt

Siden det kom ud, at Agnes lukker, har det væltet ind med kunder, der har villet benytte sig at ophørstilbuddene.

- Der har været en helt utrolig opbakning, efter vi har annonceret, at butikken lukker, og det er vi meget glade for. Vi kunne dog godt have ønsket os, at endnu flere havde været hos os i hverdagene og købt til normalpriser, siger Lars Grundahl Flycht og tilføjer:

- Men vi bliver nødt til at vælge vores kampe. To butikker er lig med høje omkostninger i form af dobbelt husleje, dobbelt personale og dobbelte udfordringer.

Økonomisk har det været nogle svære år - blandt andet på grund af corona. Det var dog stadig svært at tage beslutningen om, at nu skulle det være slut:

- Det har været vildt hårdt på det mentale plan. Vi har jo ikke haft lyst til at gøre hverken medarbejdere eller leverandører kede af det, men der var desværre ikke en anden udvej.

Butikken fortsætter med at holde åbent, indtil vareudvalget ikke længere tillader det.

- Nu har vi Varde late night på fredag, hvor der helt sikkert også kommer mange kunder. Derefter må vi se, hvor stort varelageret er, hvorefter vi kan finde en konkret dato for sidste åbningsdag, siger indehaveren, som sender store roser afsted til personalet:

- Vores personale har ageret helt fantastisk i en svær tid. De har hjulpet kunderne på den bedste måde, og det er vi dem dybt taknemmelige for, da de jo selvfølgelig også er ramt.

Parret nyder at have butik i Varde. Derfor gør det også ondt på dem, at de nu skal sige farvel til Agnes, som de åbnede for tre år siden. Arkivfoto: Martin Jørgensen
Annonce

Vækst i Anton

Anderledes godt står det dog til i Anton. Her begyndte parret med onlinesalg 1. juni sidste år, og det er med til at give virksomheden "et ekstra tilskud", som Lars Grundahl Flycht formulerer det.

- Om kort tid tror vi, at vi på onlinesalget hos Anton kan skabe en omsætning tilsvarende den, vi har haft i Agnes. Hele onlinesalget er et område, der er i vækst, og det går den rigtige vej. Det er sådan noget, der også gør, at vi har regnet på, hvor vi får mest ud af vores ressourcer.

Parret er i tæt dialog med udlejer, og begge parter gør, hvad de kan for at få nye lejere på plads i en fart.

- Det er jo et velbeliggende lejemål. Selvfølgelig er der udfordringer med detailhandlen lige i øjeblikket, men skal man gøre det, så skal det være dér, for det er én af byens bedste placeringer. Vi formidler i hvert fald gerne kontakten til udlejer, hvis der er interesse for det.

Agnes er beliggende - lidt endnu - i Kræmmergade 3A, hvor parrets anden butik, Anton, er placeret lidt længere oppe ad Kræmmergade i nummer 7.

Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce