Annonce
Ugeavisen Varde

Tre generationer var med i Varde Sommerspil på én gang

Ægteparret Jytte Ulbæk Andersen og Flemming Andersen har i mange år været engageret i 7-kanten. Hun kom med i 1986, og han kom med året efter. PR-foto
Ægteparret Jytte Ulbæk Andersen og Flemming Andersen har en lang historie sammen i 7-kanten. På et tidspunkt kunne familien prale med, at hele tre generationer var engageret i sommerspillet på én gang.
Annonce

Varde: Ægteparret Jytte Ulbæk Andersen og Flemming Andersen har gennem mange år været engageret i Varde Sommerspil.

I de første år var det bogstavelig talt op ad bakke, når 7-kantens nuværende næstformand, Flemming Andersen (72) gav en hånd med ved Varde Sommerspil, lyder det i en pressemeddelelse fra 7-kanten, Den Vestjyske Amatørscene.

- Det første år gravede vi en rende til en vandledning nede fra sceneområdet op ad bakken til det sted, hvor kaffehuset skulle stå, fortæller Flemming Andersen med et smil.

- Det er unægtelig blevet noget nemmere, siden vi har fået faste installationer. Tilbage i 1980'erne blev der solgt hjemmebagte kager i kaffehuset. Lokale folk leverede kager i bradepander og fik et fyrsteligt honorar på 20 kroner pr. bagværk. Det var tider. Flemmings kone, Jytte Ulbæk Andersen (71), overtog kaffehuset sammen med Agnethe Bjerre i 1987. Herefter overtog han kaffehuset i en del år og solgte også pølser.

Det var i virkeligheden Jytte, der først kom med i 7-kanten.

- Ja, det var helt tilbage i 1986, hvor jeg spillede nissemor i Nøddebo Præstegård, fortæller hun. Inden da havde hun spillet teater i revyen Sand i Øjet i Oksbøl og i Løverevyen, som Varde Idrætsforening stod for. Flemming var også med i arbejdet omkring Løverevyerne, og det var helt naturligt, at han fulgte med ind i 7-kanten. Det skete i 1987.

Annonce

Tre generationer var med Tre generationer var med

I årenes løb har Jytte stået på scenen i 14 sommerspil, ligesom hun har lagt kræfter i Sommerspiludvalget. På et tidspunkt kunne familien prale med, at hele tre generationer var engageret i sommerspillet på én gang. Flemmings mor, Mary Andersen, syede nemlig kostumer, og sønnen, Jesper Ulbæk Andersen, spillede en af de efterhånden mange roller, han har haft i sommerspillet. I år er han Buffalo Bill i Annie Get Your Gun.

- 7-kantens forestillinger om vinteren vægter jeg også højt, sommerspil og teater om vinteren er to forskellige sider af samme sag. Vinterforestillingerne er noget mere intense, hvor sommerspillet er mere folkeligt, siger Jytte Ulbæk Andersen.

Hun har en fortid som biblioteksassistent med skolebibliotekerne som arbejdsfelt, mens hendes mand var idrætsinspektør og leder af Idræts- og Fritidssamvirket i Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce