Annonce
Ugeavisen Varde

Tyven vender tilbage - derfor skal man stoppe det første indbrud

Det her skal forhindres første gang, for tyven vender tilbage. PR-foto
Annonce

Bolig: Hvis en tyv først har været på togt i dit hjem, stiger din og naboernes risiko for indbrud. Der viser en rapport fra Københavns Universitet. Rapporten er udarbejdet for Bo trygt, et samarbejde mellem TrygFonden, Foreningen Realdania, Videnscentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Samarbejdet står også bag appen "Nabohjælp".

I Varde Kommune var der i tredje kvartal i år indbrud i 1,9 ud af 1000 boliger.

Gennemsnitligt bliver én ud af 100 danske boliger ramt af indbrud i løbet af et år. I de boliger, som allerede har haft en tyv på besøg, stiger indbrudsrisikoen til én ud af 17, oplyser Bo Trygt i en pressemeddelelse, og netop derfor at det vigtigt at holde tyven ude fra det første indbrud.

- En tyv vil ikke opdages eller genkendes. Han vil slet ikke møde nogen. Derfor er et af de mest effektive og simple råd mod indbrud, at man i nabolaget deler viden, hvis man ser noget mistænkeligt eller har kendskab til indbrud i kvarteret. På den måde kan man samarbejde om at være synlige og aktive i nabolaget. Tyven vil hurtigt fornemme, at her er der risiko for at blive set, præcis derfor forebygger Nabohjælp indbrud, siger Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce