Annonce
Ugeavisen Varde

Udviklingsråd i Varde har fokus på trafik, åen og Frello

Projektet kommer til at skifte mellem cirka 150 billeder. (Foto: Udviklingsrådet for Varde By)

Udviklingsrådet i Varde har masser af nye ideer til, hvordan byen kan gøres mere attraktiv.

Annonce

- Vi har netop lagt sidste hånd på idekataloget, fortæller Jens Nielsen, der er næstformand i Udviklingsrådet for Varde By.
Rådet har især fokus på tre ounkter: Trafik, området omkring åen samt at få mere af Otto Frellos kunst ind i bybilledet.

Trafik
I trafikken er det især skolevejene, der har udviklingsrådets opmærksomhed.
- De skoleveje vi har i byen er præget af, at de er svære at komme til som ved Lykkesgårdskolen og Sct. Jacobi Skole. Og Brorsonskolen ligger ud til den mest trafikerede vej, siger Jens Nielsen.

Rådet håber på, at der kan etableres aflastningsveje enten permanent eller om morgenen.

Åen
Ved området omkring åen – fra Opel-grunden til den gamle handelsskole – satser rådet på, at der kan skabes en sammenhæng i området og med resten af byen.

- Allerede nu bør området tænkes ind i en større sammenhæng, siger Jens Nielsen.

Frello
En af de ting, der skal binde åen, Torvet og Kong Svends Plads sammen er ifølge udviklingsrådet Otto Frellos kunst.
- Der skal være et oplevelsesloop. Fra Shell-grunden skal man lave en Frello-mur. Det skal være en gammel bymur med tredimensionel kunst af Otto Frello, fortæller Jens Nielsen og forklarer, at folk i byen skal kunne opleve kunsten på en anden måde.

Som eksempel nævner han, at Frellos maleri af de tre krukker i princippet skal gøres til virkelighed.

Kunst i byen
Et af de projekter, der er tæt på at være ført ud i virkeligheden, er en projektor, der skal vise udsnit af Frellos billeder på en hvid mur på Kong Svends Plads.

- Vi er ved at indhente tilbud på en projektor, men fordi den skal hænge udenfor både sommer og vinter, skal den bygges ind i en boks med aircondition. Derfor håber vi, at vi kan få nogle investorer, siger Jens Nielsen, der håber på, at hvis økonomien falder på plads, så er projektet en virkelighed om fire uger.

De fotoudsnit, der skal vises på væggen, er 150 nærbilleder og udsnit, som medlemmerne af Varde Fotoklub har taget til projektet, der bliver vist i de mørke timer.

- Vi har testet det på en projekter, og det ser rigtig godt ud. Nogle af billederne er så tæt på, at man kan se penselstrøget, siger Jens Nielsen.
Udviklingsrådet har også fået hjælp fra Jacobi A/S, Frello Museet og All Stage, der stod for prøveopstillingen med projektor og andet udstyr.

Udviklingsrådet for Varde by håber, at de kan virkeliggøre et projekt med kunst på Kong Svends Plads. En projektor skal vise billeder på en væg, når der er mørkt udenfor. (Foto: Udviklingsrådet for Varde By)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce