Annonce
Ugeavisen Varde

Udviklingsrådet har ingen beføjelser over remisen i Varde

Foto: Yvonn Tittel

Kære Christian Møller,

I dit læserbrev vedrørende remisearealet stiller du spørgsmål om, hvorfor Udviklingsrådet ikke i tide har sikret, at arealet mellem Lerpøtvej og Vesterport blev købt af Varde Kommune.

I Udviklingsrådet er vi smigret over, at du tilskriver os denne magt, men må også bedrøve dig med, at virkeligheden er en anden. Vi har intet mandat til f.eks. at opkøbe grunde eller diktere anvendelsen heraf.

Annonce

I dette tilfælde er det Vestbanen, der sælger til en privat investor, der bebygger grunden ud fra sine ønsker og kommunens lokalplan.

Udviklingsrådet er initieret af kommunen og vi er en flok frivillige, som fungerer som kommunens ”ører” i lokalsamfundet og gerne bringer ideer og holdninger videre til kommunen.

Det er altid dejligt at høre fra engagerede borgere, men vi kunne have ønsket os, at dit forslag var nået frem til os noget tidligere.

Vi er sikre på, at både kommunen og investor læser dit indlæg og tager det til efterretning.

Et grønt område er også med til at sælge projektet.

Din og andres mening danner grundlag for, at vi sammen med kommunen kan lave en udviklingsplan for Varde by.

Og dit forslag kunne fint have været en del af vores anbefaling vedrørende remisegrunden.

Siden 2014/15 har vi ventet på grønt lys fra kommunen til at gå i gang med udviklingsplanen, men kommunen er tilbageholdende og seneste nyt er, at kommunen har skubbet den til 2022!

Det er måske bekvemt for kommunen, men ikke særligt klædeligt eller redeligt i relation til nærdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce