Annonce
Ugeavisen Varde

Ugens tanker: Respekt for Lasses optimisme

I denne uge kan du læse om Lasse Hedegård Jessen fra Horne og hans syn på hjemmeundervisningen. Han er 14 år, går i 8. klasse på Tistrup Skole og sidder hver dag alene, når mor og far er på arbejde, og han skal have hjemmeundervisning.

Før var der fodboldpauser i skoledagen og hygge med vennerne ind i mellem det hele. Der var fire gange fodboldtræning i ugen.

Lasse Hedegård Jessen er ret sej, synes jeg. Vurder selv. Han savner sin fodbold, han savner sine venner, og han savner al kontakten - helt fysisk. Han ses med sin boble af venner, og han løber ture og jonglerer med fodbolden i garagen. Men det er bare ikke det samme.


Vi bliver konfronteret med vores livssyn, sundhed og autoritetstro nærmest dagligt. Det i sig selv er udfordrende og trættende, synes jeg.

Dorthe Knudsen


Alligevel er han positiv og tænker lige så meget på andre, der har det sværere, end han har.

Det er spændende at få indblik i en 14-årigs tanker her under corona-nedlukning nummer to. Hvordan det føles, hvordan det rammer, hvordan det ændrer hverdagen for ham.

Det er netop dét, der er omdrejningspunktet her under corona, synes jeg. Nysgerrigheden, forståelsen og empatien. For vi aner ikke, hvordan andre har det, hvis ikke vi ser det eller spørger. For de har det helt sikkert anderledes, end vi selv har.

Vi bliver konfronteret med vores livssyn, sundhed og autoritetstro nærmest dagligt. Det i sig selv er udfordrende og trættende, synes jeg. Vi får det lige i hovedet fra de seneste corona-tal, de nyeste restriktioner og beskeder fra dagpleje, børnehave, skole. Vi møder det i snakkene om Mette Frederiksen og co., i samtalerne derhjemme om besøgsbobler. Og på de sociale medier.

Vi forholder os til hinanden på en helt anden måde. Vi har en aktie i, hvad andre gør i forhold til corona og vores måde at håndtere den på. Vi blander os i hinandens liv med løftede pegefingre.

Det er sådan, det er lige nu. Det er corona-tid.

Og så er det tid til optimisme. Jeg er optimist de fleste dage, og artiklen om Lasse Hedegård Jessen hjælper kun i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce