Annonce
Ugeavisen Varde

Uhyggen breder sig i Næsbjerg

Ina og Henrik Friis Bech gør noget ud af halloweenpynten rundt om hjemmet på Agerlunden i Næsbjerg. Privatfoto
Hjemme hos familien Friis Bech i Næsbjerg får den på alle tangenter op til halloween.
Annonce

Næsbjerg: For tre år siden, tænkte Ina Friis Bech, at hun lige ville pynte lidt op i forhaven i anledning i af halloween. Bare lige med et par edderkopper. Siden har det grebet lidt om sig, som hun siger, og der kan således nemt optages en skrækfilm i forhaven i år, for der er både skeletter i kister, babyer i gryder og masser af dejlig uhygge rundt om huset på Agerlunden 6 i Næsbjerg.

Her bor 39-årige Ina, som sammen med sin mand Henrik på 36, har i alt tre børn – Nicklas, Nicklas og Oliver på henholdsvis 11, 10 og 8 år. Den sammenbragte familie begynder gerne at pynte op til halloween fredagen inden efterårsferien, og så bliver det hele pakket ned igen 1. november, dagen efter halloween.

Så er der snart serveret! Privatfoto
Annonce

Større end fastelavn

Og familien Friis Bechs uhyggelige hus er populært.

- Sidste år kom der godt 90 børn og bankede på og råbte trick or treat. Til sammenligning kom der måske 10 til fastelavn. Så halloween er blevet stort, og det er helt sikkert kommet for at blive. Det er også fedt, at man kan pynte op til det. Det giver en helt anden stemning, end når det er fastelavn, som jeg ellers elskede, da jeg var barn. Det gør jeg stadig, men det siger ikke mine børn noget. De er til halloween, siger Ina Friis Bech, som opfordrer til, at man stadig går ud om aftenen 31. oktober – selvom der på grund af corona ikke skal bankes på dørene og råbes trick or treat i år.

Nicklas, Nicklas og Oliver med noget af årets nye halloweenpynt. Privatfoto

- Der er flere her i byen, der har pyntet op, og jeg synes, man skal gå en tur hele familien og kigge på pynten og skræmme hinanden lidt på afstand. Alt behøver ikke gå i stå på grund af corona, man kan sagtens have det sjovt sammen, selvom det bliver på en anden måde i år, opfordrer Ina, som egentlig havde et par ideer mere til at pynte uhyggeligt op. Men hun har lovet ikke at bruge flere penge på halloween-pynt. I år. Så der er nyt på bedding til næste år.

Til gengæld går der ikke lang tid, efter halloweenpynten er pakket ned, før forhaven på Agerlunden bliver forvandlet til et lys-landskab. Når halloween er overstået, så er Ina og familien klar med julepynten. Her kommer Henrik for alvor på arbejde også, for som elektriker er det hans arbejde at sørge for strømmen til julebelysningen.

Rotter, skeletkatte og meget mere har indtaget forhaven. Uanset hvor man vender sig, er der nye detaljer at blive skræmt over. Privatfoto
Man skal passe på med havearbejde! Ina Friis Bech finder en stor del af sin inspiration til den drabelige pynt på appen Pinterest. Privatfoto
Der kommer ny pynt til hvert år. Noget laver Ina og hendes mand Henrik selv. Andet er købt. Privatfoto
Pennywises vestjyske fætter tager imod på Agerlunden 6 i Næsbjerg, hvor Ina de seneste tre år er gået mere og mere op i at pynte op. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce