Annonce
Ugeavisen Varde

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Som skiturist er der nok at se til i år. Skiformen er ikke, hvad den har været, og corona med dertilhørende restriktioner spøger stadigvæk. Flere skidestinationer har desuden indført krav om vaccinepas og test. Arkivfoto: Ruben Sprich/Reuters
Sidste års skisæson var stort set aflyst, og for flere skal den indhentes i år. Men corona, rejseforsikringer og dårlig fysik kan give nye problemer.

Det er efterhånden velkendt for de fleste, at skiferier kommer med en øget risiko for brækkede ben, forvredne ankler og andre skader.

Men problemstillingen er ekstra aktuel i år. Og det skyldes flere afledte effekter fra corona - eksempelvis, at forrige skisæson stort set blev aflyst.

- Derfor frygter vi, at folk har fokus på at skulle ud og give den gas - fremfor at tænke på forebyggelse og forsikringer, siger Bente Elton Rasmussen, der er rådgiver på Ulykkeslinjen, som drives af UlykkesPatientForeningen.

Annonce

Samme advarsel lyder fra Karin Tranberg, der er ansvarlig for alarmcentral og lægebehandling hos assistanceselskabet SOS International, som betjener en stor del af danske forsikringskunder.

- Mange har opsagt deres rejseforsikring, fordi de ikke har kunnet rejse. Samtidig betyder det, at vi har sprunget en skisæson over, at folk om muligt er mere fysisk udsatte end normalt på skiferien, siger hun.

Smæk på sæsonen

Ifølge Dagbladet Politiken havde www.skisport.dk, som samler stort set alle skirejser, allerede i efteråret 40 procent mere trafik.

Og de gymnasier og uddannelsesinstitutioner, som fik aflyst deres skiferier sidste år, skal efter planen ligeledes indhente dem i år.

Kort sagt: der er smæk på i denne skisæson.

- Men vores frygt er, at folk fokuserer så meget på corona, lokale testregimer og på bare at komme afsted - at de øvrige skiferierutiner og forsikringer glider i baggrunden, siger Bente Elton Rasmussen.

Så husk at oprette en rejseforsikring og en ulykkesforsikring, og tjek at de både gælder skisport og hjemtransport.

Herefter står indboforsikring som det næste på listen. Tal fra Forsikring & Pension viser nemlig, at hver femte ung ikke har indboforsikring.

- Det er problematisk, fordi ansvarsforsikringen hører under indboforsikringen. Derfor skal de selv betale, hvis de forvolder skade på andre på pisten - og det kan blive rigtigt dyrt, siger Bente Elton Rasmussen.

Herefter skal du have styr på det, der aktuelt kredser om corona.

Annonce

Tjek op

Så tjek, hvad skidestinationen kræver af vaccinepas, dokumentation og test, tilføjer Karin Tranberg.

- Det er noget, vi stadig får rigtig mange spørgsmål til på vores hotline. Men der er ikke noget enkelt svar, for det ændrer sig hele tiden. Overordnet må vi dog konstatere, at corona ikke er en overstået faktor, siger hun.

Hvis du først er afsted - og du kommer til skade på ski - så husk at kontakte dit forsikringsselskabs alarmcentral som det første.

På mange europæiske skidestinationer er der nemlig mange private assistanceselskaber og skihospitaler, og de har stort set ligget stille under corona.

- Så vi forventer, at de skal indhente noget indtjening. Derfor er det vigtigt, at man som dansker har sit forsikringsselskab med på sidelinjen, så man ikke bliver overbehandlet og får en regning, der går amok, siger Karin Tranberg.

Fakta

  • Nogle skilande har været helt eller delvist nedlukkede, og smitten stiger typisk i vintermånederne. Derfor kan der blive genindført restriktioner, selv om flere nu er vaccineret.
  • Flytrafikken er stadig ikke oppe på samme kapacitet, som før pandemien. Derfor kan du få svært ved at ombooke flybilletter i tilfælde af sygdom eller skader, som kræver hjemtransport.
  • SOS International har på forkant booket et vist antal returbilletter til danskere, som kommer til skade på ski. Hvis du ikke har forsikring, skal du selv betale.
  • Det er desuden en velkendt problemstilling, at lokale assistanceselskaber er hurtige til at samle danskere op, hvis de kommer til skade på pisten.
  • Men i år kan problemet være endnu mere udtalt, fordi de private aktører ikke har haft indtjening under nedlukningen. Så insistér på at tale med dit forsikringsselskab, før du får hjælp. Hjælpen er aldrig gratis.

/ritzau fokus/

Annonce
Ugeavisen Varde

Arne-pensionen skal rulles tilbage

Annonce
Ugeavisen Varde

35 års jubilæum: Jan Pedersen, Primo

Annonce
Ugeavisen Varde

Undgå bøde: Kend faldgruberne omkring cykellygter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lone er lige fyldt 60, har taget ny uddannelse og skifter nu branche: - Jeg kiggede mig selv i spejlet og tænkte, "hvad laver jeg her?"

Ugeavisen Varde

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Ugeavisen Varde

Folk & Kultur er klar igen til sommer

Ugeavisen Varde

Hør om ytringsfrihed i den digitale tidsalder

Ugeavisen Varde

Tigermand vender tilbage til Varde med eventfirma

Ugeavisen Varde

Kammerkor gæster Varde med nordisk musik

Ugeavisen Varde

Esbjergenser udstiller på kunstmuseet i Tistrup

Ugeavisen Varde

Forfattere fortæller om de danske, som flygter

Ugeavisen Varde

Cykel for Sagen prøver ny rute - nu bliver start og slut i Varde

Ugeavisen Varde

Eventyrets og barndommens land

Ugeavisen Varde

Mangel på medarbejdere: Pædagogernes formand fortæller om underbemandet personale, som skriger på hjælp i svær coronatid

Ugeavisen Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce