Annonce
Ugeavisen Varde

Varde: 33 ungdomsboliger ombygges til 12 familieboliger

Sådan ser rumfordelingen i én af de største lejligheder ud. PR-foto

I foråret 2019 flytter 12 familier ind i nyistandsatte boliger på Vestervold 1 B-D i Varde.

Annonce

Varde: Varde Bolig Administration har i alt 37 ungdomsboliger i Varde - 12 i Skovkrogen og 15 på Nørremarksvej, og det er fint, siger direktøren for boligorganisationen, Heidi Nielsen, og uddyber:

- Der er ikke nu så meget behov for ungdomsboliger. Derfor laver vi boliger til et mere voksent klientel. Vi oplever, at de unge, især fra oplandet, bliver boende hjemme hos deres forældre og i stedet køber en bil eller knallert for at kunne køre til og fra uddannelse. Derfor valgte vi at nedlægge de 33 ungdomsboliger på Vestervold og indrette familieboliger i stedet, fortæller Heidi Nielsen.

Siden 2011 har boligorganisationen arbejdet med planerne, der nu for alvor omsættes fra papir til håndværk.

Der bliver i alt fire forskellige lejlighedstyper. Blandt andet denne. PR-foto
Annonce

Total renovering

- Først i 2016 havde vi alle godkendelser i hus. Det er et kæmpe arbejde, der tager lang tid, for planerne skal først godkendes af beboere, hovedbestyrelsen, Varde Kommune og Landsbyggefonden. Hos sidstnævnte tager sagsbehandlingen tid, så hvis man vil have landsbyggefonden med ind over, må man væbne sig med tålmodighed, siger direktøren, der understreger, at det er ventetiden værd.

De lån, der kan optages i Landsbyggefonden, er nemlig langt billigere end andre steder.

Det samlede budget for ombygningen er cirka 11,5 millioner.

- Vi er i gang med en gennemgribende renovering. Stort set alt bliver udskiftet, kun de bærende elementer står tilbage. På facaden bliver karnapperne erstattet af vinduer, og så kommer der nyt tag på bygningen, fortæller Heidi Nielsen, der på en Hammerslags-skala, hvor fem er bedst, giver lejlighederne et stærkt 4-tal.

- Husene ligger virkelig centralt, tæt ved skole, bymidte, Kulturspinderiet og grønne områder, tilføjer hun med et smil.

Der bliver i alt fire forskellige lejlighedstyper. Blandt andet denne. PR-foto
Håndværkerne er godt i gang med ombygningerne på Vestervold. Lejlighederne vil stå klar til indflytning i marts/april 2019. Foto: Malene Wonsbek
Al indmad er taget ud. Karnapperne er blevet fjernet og væggene flyttet. Sådan bliver 33 ungdomsboliger til 12 familielejligheder. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce