Annonce
Ugeavisen Varde

Varde-borgmester: Min kone er vigtigst

Lone og Erik Buhl mødte hinanden gennem arbejdet i KFUM & K i 1974. De har været gift i 36 år. Har fire børn og seks børnebørn.

Med 25 år i politik, heraf 11 år som borgmester i Ølgod og Varde, er Erik Buhl en offentlig person. Derfor har Ugeavisen Varde sat fokus på hans private side.

"Du skal bare være dig selv". Det råd fik Erik Buhl af en god ven, da han i 1998 blev valgt til borgmester i Ølgod. Et markant jobskifte fra landmand med hang til John Deere, gummistøvler, frihed og udeliv til en magtposition i jakkesæt, tætpakket kalender og skrivebord.

- Jeg er åben, ærlig og tror på det bedste i mennesker. Jeg er nysgerrig og nem at begejstre. De egenskaber håber jeg også, at borgene lægger mærke til, før de "ser" borgmesteren, understreger Erik Buhl, som er 58 år.

Han er 4. generation på gården i Skovlund. En indremissionsk opvækst gav ham en grundholdning og et godt ståsted i livet. Han drev aktivt landbrug frem til 2003, hvor det politiske arbejde fyldte så meget, at han valgte at leje jorden ud til en nabo.

En god kollega oplyser, at Erik Buhl er et ordentligt menneske, men langt fra et ordensmenneske.

- Den er god nok. Jeg har struktur og tjek på tingene, men der må godt flyde lidt i hjørnerne. Selvom jeg har været gift med Lone i 36 år, så må hun af og til minde mig på at tage strømperne med ned i vasketøjskurven, tilføjer borgmesteren med et af sine mange smil.

Tålmodighed er ikke hans spidskompetence, og han øver sig i at blive bedre, men han har stadig ikke vundet kampen over strygejernet, så arbejdsskjorterne glattes af fruen.

Fruen - et sikkert valg

Et ungdomsarbejde hos KFUM&K i Kibæk tilbage i 1974 ledte Erik og Lone ud af den samme vej. I dag har parret været gift i 36 år. De har fire børn, seks børnebørn og nummer syv på vej.

Erik Buhl lægger et stort engagement, masser af energi og positive kræfter i sit job som borgmester. Det ultimative ønskejob. Men kom det til valget mellem arbejde og familie er der ingen tvivl. Familien og især hans kone står over alt.

- Lone er en helt anden type end jeg. Men hun er mit omdrejningspunkt. Hun er åben, ærlig og udfordrer mig positivt. Hun kitter familien sammen, det har jeg utrolig stor respekt for, fortæller borgmesteren og bliver blød om hjertet, for hun er også hans dårlige samvittighed.

En borgmester tæller ikke arbejdstimer, for der er alt for mange. Han holder fri, når der er mulighed for det.

- Jeg har fuld opbakning fra min kone, men jeg kan godt få dårlig samvittighed over at være så meget væk. Én gang om året tager vi dog på en længere tur på et par uger. Næste gang skal vi til Caribien, fortæller Erik, der i en ferie let sætter fire romaner til livs - den seneste af Jussi Adler Olsen ligger klar.

Messi, mad og fremtiden

Erik Buhl er en mand, der hader at gå med slips men gerne vil være velklædt. Han ser Champions League, hepper på Barcelona og ser et lys i Messi.

Håndboldlandskampe og især VM følger han tæt. Og så er han meget bevidst om sundhed og vigtigheden af fysisk aktivitet.

- Jeg holder af god mad og har en stor sød tand. Jeg har aftalt med mig selv, at jeg må smage det hele, men ikke tage for meget og ikke gå to gange. Det prøver jeg at overholde, siger borgmesteren, der både løber, spinner og cykler.

¨Han er i en rimelig form og har allerede besluttet at genopstille som borgmester til kommunalvalget i 2017.

- Der er så mange spændende initiativer i spil, og jeg vil gerne være med til at præge udviklingen i kommunen. Jeg er en aktiv spiller, der ikke er klar til at sidde på udskiftningsbænken, så jeg er fremtidsklar, understreger den livsglade landmand fra Skovlund, der netop har fejret 25 års jubilæum i kommunalpolitik.

John Deere er det eneste rigtige, det ved børnebørnene godt.
Hyggestund med Lauritz, Oline og Emil
Glade bedsteforældre med lille Markus.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Ugeavisen Varde

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Ugeavisen Varde

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Ugeavisen Varde

Valgplakaten i lygtepælen

Ugeavisen Varde

Lidt er ALTID godt nok…

Ugeavisen Varde

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Ugeavisen Varde

Juletræet kom op på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Janderup-kæmper snupper DM-titlen for fjerde gang på syv år

Ugeavisen Varde

Nu får Varde sit eget julekort lavet af lokal kunster: Udleveres gratis i byens butikker

Ugeavisen Varde

Nye skilte skal formidle kulturhistorie ved populære lokale naturområder

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Varde

Blodpropper satte livet i perspektiv: Nu rykker Lisbeth og Jens fra Varde til Samsø

Ugeavisen Varde

Berit fra Oksbøl har skiftet slagterkniven ud med en skalpel: Blev omskolet i en alder af 49 år og boede på kollegie i Randers, mens hun studerede

Ugeavisen Varde

Gunnvør og Stine var i USA, da corona buldrede afsted: Boede hos Trump-supportere og stod på snowboard med batman

Ugeavisen Varde

Få overblikket: Det ved vi om kommunalvalget 2021 i Varde

Ugeavisen Varde

Sæt ord på kærligheden hver dag

Ugeavisen Varde

Afhængig af telefonen? Væn dig af med at tjekke dine apps hele tiden

Ugeavisen Varde

Morten var 20 år gammel og levede et liv i fest og farver, da han fik en diagnose, der ændrede hans liv: - Man bliver hurtigt voksen og finder ud af, hvad der er vigtigt i livet

Annonce