Annonce
Ugeavisen Varde

Varde Centret - stadig en god forretning

Ganske vist solgte Svend sit firma S. Sørensen & Søn, da han var 65 år. Det var han i 1993. Men der gik et halvt år, så havde han foden under eget CVR-nummer igen, for man skulle jo nødig gå der og kede sig, og i dag er Svend Sørensen 92 og ham, der holder styr på alle trådene under ombygningen af Varde Centret. Bevæbnet med sin tykke mappe med tegninger, blyant og tommestok besøger han hver formiddag byggepladsen, snakker med lejerne og med byggeleder Kristian Hasselstrøm om, hvad der skal laves. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Det begyndte som en god ide blandt to driftige bedste venner. I dag - 50 år senere - har Varde Centret stadig kundernes tillid og en klar berettigelse, siger ejeren.
Annonce

Varde: - Sådan et skal vi også have i Varde, sagde de to kammerater Kaj Madsen og Svend Sørensen til hinanden i slutningen af 1960'erne.

Og som sagt, så gjort, for begge de herrer var nogle entreprenante typer med henholdsvis egen købmandsforretning og entreprenørforretning. Kaj Madsen var købmand på Bakkevej, og Svend Sørensen var sønnen i S. Sørensen & Søn.

- Vi var gamle skolekammerater, Kaj og jeg. Vi havde hørt om noget, der hed Rødovrecentret, hvor man kunne gå tørskoet fra butik til butik, fortæller Svend Sørensen.

Rødovrecentret blev bygget i 1966 og var Danmarks første indkøbscenter. Op gennem 1970'erne poppede de op over hele landet. Men hvor nogle af dem i dag er omdannet til kæmpe indkøbsmekkaer og endnu flere er helt afviklet, består Varde Centret stadig. Ganske vist i en anden form, mere slidt og knap så livligt end tænkt oprindeligt, men centret er langt fra afviklet, og selskabet, der i dag står bag centret, Real Estate Development, smider et stort millionbeløb i at opgradere det 50 år gamle center.

I kælderen under Varde Centret hænger dette foto fra en af de tidligere ombygninger. Sandsynligvis fra slutningen af 1980'erne. Privatfoto
Annonce

En god forretning

Og det gør man naturligvis ikke for sjov.

- Centret og butikkerne i det har kundernes tillid. Det har ligget der i 50 år, og nu er der nogle tosser, der putter en masse penge i det igen. Det har en klar berettigelse, siger manden bag Real Estate Development, Gunnar Christensen finurligt til det vestjyske spørgsmål, om det nu kan betale sig.

Ombygningen er med hans egne ord ikke nogen revolution, men derimod en tiltrængt fornyelse, der går ud på at holde gamle bygninger nutidige og lækre.

- Man kan sige, det er en moden dame, der får ny kjole og nyt undertøj i anledning af 50-års dagen, siger Gunnar Christensen om centret, der foruden den indvendige ombygning også shines op med helt nye indgangspartier og udenomsfaciliteter.

En tegning af Varde Centret fra 1987, står der i hjørnet. Affotografering
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce