Annonce
Ugeavisen Varde

Varde er med i nyt projekt: Fædre på barsel er både godt for far, mor og barn

Henriette Højberg og Lisbeth Odgaard Madsen sætter fokus på mænds barsel i Varde Kommune. Foto: Karina Øhlenschlæger
Lavere skilsmisserater, bedre rettigheder ved skilsmisse, større tilknytning til barnet og bedre løn til både mor og far er nogle af gevinsterne ved far-barsel, siger to eksperter.
Annonce

Varde: Der er tre vindere - far mor og barn - hvis far tager barsel, fortæller Lisbeth Odgaard Madsen, der arbejder med projektet "Fra Arbejdsmand til Farmand - Far Barsel".

Hun arbejder blandt andet med diversitet og ligestilling i sin virksomhed PotentialCo. Projektet "Far Barsel" "Roadshow: Fra arbejdsmand til farmand", der er støttet af Ligestillingsministeriet, har hun sammen med foreningen DareGender, som arbejder med køn og ligestilling.

At Varde blev den første by i projektets søgelys, skyldes blandt andet, at Lisbeth stammer fra Lunde og derfor har lokalkendskab, men også demografien.

- Undersøgelser viser, at i området uden for storbyerne er der markant færre fædre, der tager barsel, så det giver god mening at starte et sted, hvor vi kan se, at mange af de udfordringer, der er, findes, siger Lisbeth Odgaard Madsen og kommer med eksemplet om, at virksomhederne ikke kan se, hvorfor far skal have barsel.

Barsel

EU har i januar vedtaget, at hver forælder skal have to måneders øremærket barsel. Det betyder, at hvis forældrene vælger, at far ikke skal holde barsel, så er der to måneder mindre barsel til moren.

Loven er endnu ikke sat i kraft i Danmark.

Mere om projektet Far-barsel på potentialco.dk/far-barsel - andre steder på siden er også inspiration til fleksibel barsel.

Annonce

Færre skilsmisser

En af de første ting, projektet vil, er at sørge for, at når et par træffer en beslutning om, hvordan barslen skal fordeles, så skal det ikke bare være et automatisk tryk på plejerknappen.

- Vi skal have folk, der skal til at have børn, gjort opmærksomme på, at barsel både er for mor og far, og at det har mange positive effekter, hvis far har barsel. Vi skal hæve informationsniveauet, så de træffer deres beslutning uden fordomme, siger Lisbeth Odgaard Madsen.

Blandt de positive effekter er en større tilknytning mellem far og barn.

- Det er positivt for både barnet og far. Vi kan se det positivt, for hvis der kommer en skilsmisse, står far bedre, hvis han har taget del i de tidligere år. Og der er færre skilsmisser blandt par, hvor far tager mere barsel, siger Henriette Højberg, der er sekretariatsleder i DareGender.

Annonce

Også bedre for mor

Det er ikke kun fædrene, der får en fordel af at holde barsel.

- Det er positivt for morens arbejdsliv, hvis far tager barsel. Løngabet formindskes ret markant, ved at far taget længere barsel, siger Henriette Højberg.

- På den halvlange bane giver det mere økonomi, at far holder barsel, fordi mor går mere op i løn. Det er noget fis, at økonomi spænder ben, siger Lisbeth Odgaard Madsen og påpeger, at det oftest drejer sig om to-tre måneders barsel til far, og derfor er det vigtigt at sammenholde det med de positive, langsigtede effekter.

- I et ligestilligsperspektiv er det vigtigt at få flere fædre på banen, for det gavner mor på arbejdsmarkedet og i særdeleshed også for fædrene, for at de kan så styrket deres rettigheder på familieområdet, siger Henriette Højberg, der gennem DareGender har mødt flere mænd, unge som gamle, der er optaget af fraværet af far.

Fædres brug af orlov

Fædre holder i gennemsnit 29,5 dages orlov.
Fædre, der arbejder i mandsdominerede brancher, holder fem dages mindre orlov end gennemsnittet.
Fædre bosiddende i de fire største byer holder længere orlov end i resten af landet. I randområderne holdes der mindst orlov.
Fædre i offentlige stillinger holder med 50 dage længst orlov.
Selvstændige fædre holder med 16 dage kortest orlov.
Kilde: Ligestillingsministeriet 2014
Annonce

Farvel til fordomme

I Varde har de to kvinder aftaler med en række lokale virksomheder, og hvis man ønsker besøg, er man velkommen til at kontakte dem.

- På mange arbejdspladser der er en mandsdomineret skosning af mænd, der tager barsel, det er derfor, vi tager fat i dem, siger Lisbeth Odgaard Madsen.

- EU er jo kommet med direktivet om øremærket barsel, der træder i kraft i løbet de næste to år. De kan lige så godt starte med at lave nogle gode barselordninger for deres mandlige medarbejdere, så bliver det ikke så stor en omvæltning, supplerer Henriette Højberg.

Efter mødet med virksomhederne er det planen, der skal arrangeres nogle aftener for par, der overvejer at få børn.

Også i andre sammenhænge end netop dette projekt arbejder Henriette Højberg og Lisbeth Odgaard Madsen med ligestilling og fædres barsel. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce