Annonce
Ugeavisen Varde

Varde Fritidscenter: Endelig bliver visioner til virkelighed

Der er tre forskellige saunaer, dette er saunaen med infrarød varme. Private fotos
Pernille Svender og Jesper Brodersen har været med hele vejen siden 2012. De blev ansat til at udvikle Varde Fritidscentret, og nu omsættes mange års tålmodigt arbejde i synlige resultater.
Annonce

Varde: Uden tilfredse brugere havde der hverken været opbakning eller økonomisk tillid til at udvide og forbedre Varde Idrætscenter for 50 millioner kroner. Det er da også med stor tilfredshed, at centerdirektør Jesper Brodersen ser tilbage på årene, der er gået.

- Vi har bevist, at vi har kunnet skabe en bæredygtig forretning, og det glæder mig. Vi har et dygtigt og meget serviceorienteret personale, der virkelig har taget ansvar for centret. Det er i høj grad deres fortjeneste, at vi nu bliver belønnet med de udvidelser og forbedringer, vi har kæmpet for at få realiseret, fortæller Jesper Brodersen.

Det blev lavet i 2019

 • Fysioterapicenter på 236 kvadratmeter, der er udlejet til fysioterapeut Søren Møller Kristensen, der driver firmaet EmCare. Søren har også forpagtet træningsområdet med blandt andet ny trænings- og spinningsal.
 • 85 kvadratmeter poliske-plaske område for de mindste. Et bassin indrettet med 32 grader varmt vand til hverdag og 34 om lørdagen samt rutsjebane og vandaktiviteter.
 • Cirka 150 nye parkeringpladser.
 • Nye bowlingbaner med mulighed for forskellige spilvarianter.
Annonce

Selvstændig forretning

I 2012 overgik Varde Idrætscenter fra at være en kommunal institution til at blive drevet af først IFV og siden en erhvervsdrivende fond, der for egne midler skulle skabe udvikling inden for kultur og idræt i Varde Kommune.

Til at løse denne opgave blev Pernille Svender ansat til at tage sig af projekthåndtering, event og marketing. Jesper Brodersen blev ansat som centerdirektør. De to har været de gennemgående tovholdere fra overtagelsen af centret og frem til i dag.

Der har i årenes løb været arbejdet med flere budgetter, diverse planer og kreative ideer. De tiltag, der er blevet realiseret i 2019 og vil blive udført i 2020, er budgetteret til 50 millioner kroner.

- Der er nogen, der tror, at Varde Kommune betaler hele gildet, men det er ikke helt rigtigt. Varde Kommune har givet otte millioner kroner til projektet. De resterende 42 millioner finansierer vi selv via vores egenkapital, lån i kommunekredit, bank og realkreditlån, fortæller Jesper Brodersen.

Annonce

Det ønsker brugerne

Det er sjældent, at man kan få alle ønsker opfyldt på én gang. Både brugere, ansatte og bestyrelsen af Varde Fritidscenter har da også stadig en lang ønskeliste.

- Vi har netop lavet en udviklingsplan frem til 2025 med masser af forslag til nye aktiviteter og udvidelser, og der er ingen risiko for, at vi løber tør for ideer, siger Pernille Svender med et smil og tilføjer:

- Jeg synes, vi har været gode til at lytte til brugerne og deres behov. Vores mission siden 2012 har været at forklare brugerne, at hvis de er med til at bruge os, så kan vi sammen skabe udvikling, og det er projektet her et udtryk for, siger Pernille Svender, der sammen med centerdirektøren og det øvrige personale er klar til at tage endnu et år i byggerod, for i 2020 bliver det opførelsen af sportellet og et nyt køkken- og caféområde, der bliver de helt store tiltag.

Det skal laves i 2020

 • Et sportel på 900 kvadratmeter med 94 sengepladser. Forventes færdig ultimo 2020 eller primo 2021.
 • Renovering af omklædningsområderne i fodboldafdelingen.
 • Renovering og udvidelse af køkken og caféområdet, der i fremtiden også skal fungere som kantine for den nye Frelloskolen.
 • Den gamle atriumgård bliver overdækket og indrettet til 222 kvadratmeter multifunktionel sal med spejle og højt til loftet.
 • Foyeren udvides.

Wellnessområdet

 • Det udendørs wellnessområde blev indviet den 19. december 2019. I wellnessområdet er der en udendørs spa med plads til 12 personer, der er opvarmet til 37 grader.
 • Poolen er 12,5 gange 6,5 meter og 1,30 meter dyb. Den er opvarmet til 22 grader fra maj til oktober. Fra oktober til maj er det vintervejret, der afgør poolens temperatur.
 • Der er tre forskellige saunaer – en almindelig sauna, en biosauna og en sauna med infrarødt lys.
 • Der er adgang til wellnessområdet, når man har købt almindelig svømmebillet.
- Vi har igennem hele forløbet haft et utroligt samarbejde med Varde kommune, såvel embedsfolk som politikere, siger Jesper Brodersen, der sammen med Pernille Svender viser de nye udendørs wellnessarealer. Foto: Malene Wonsbek
Pliske-plaske området for de mindste er blevet udvidet med nye aktiviteter. Foto: Malene Wonsbek
Primo 2020 tages det første spadestik til det nye sportel, der ventes at stå færdig sidst i 2020 eller først i 2021. Skitse: Varde Fritidscenter
Sådan ser illustrationen ud af det udendørs wellnessområde. Skitse: Varde Fritidscenter
Det nye wellnessområde er en tilbygning til den eksisterende svømmehal. Området kan dog også bookes til private arrangementer. Private Fotos
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce