Annonce
Ugeavisen Varde

Varde Guld og Sølv: Corona fik os til at lave auktion og webshop

Ninni Colkær Sandrini har købt en ring på facebookauktionen. Indehaver af Varde Guld og Sølv, Mette Vedding Nielsen, er på arbejde hver dag fra klokken 10 til 14. På mail eller telefon kan kunder booke tid til at afhente deres køb eller aflevere ting til reparation. Foto: Malene Wonsbek
Mette Vedding Nielsen, indehaver af Varde Guld og Sølv, har takket være coronanedlukning fundet en forretningsaktivitet, der skaber både salg, sjov og omtale.
Annonce

Varde: Klokken 20.59.59 og helt skarp på tiden lukker Mette Vedding Nielsen for dagens aktiviteter. Det sidste bud skal være i hus inden klokken slår 21, og af taktiske årsager venter mange til sidste øjeblik. Varde Guld og Sølv har stor succes med deres daglige auktion, der afvikles på deres facebookside på alle hverdage.

- Jeg tror, jeg har skiftet batterier i mindst 1000 ure siden marts måned. Folk har fået ryddet op i skufferne, og så finder de gamle ure. Afhentning og reparationer aftales per telefon eller mail. Jeg må kun åbne døren for at modtage eller aflevere, siger butiksindehaveren af Varde Guld og Sølv, der sørger for at pynte butiksvinduerne, så der er lidt at kigge på. Foto: Malene Wonsbek

- Det er helt vild sjovt. Og nu er der rigtig mange kunder, der er med til at byde. For nogen er der helt klart gået sport i at deltage. Og det er godt for mig. Godt for forretningen, siger Mette Vedding Nielsen, der har solgt alt fra dyre ure til billige øreringe på auktionen.


Jeg får daglige opkald fra folk, der fortæller, at de glæder sig til, at vi åbner. Jeg må virkelig rose vardeborgerne for stor støtte. TAK

Mette Vedding Nielsen, indehaver af Varde Guld og Sølv


Auktionen kan på ingen måde redde den omsætning, hun mister, men Mette holder liv i dialogen med kunderne. Auktionen er god underholdning, og så får hun selv ryddet op og solgt ud, så der er plads til nye varer.

Nok er butikken lukket, men vi må gerne tage imod bestillinger til vores guldsmed. Vi har mange, der rydder op og finder gammelt guld. Disse helt unikke vielsesringe er inspireret af naturen og det organiske. Ringene er lavet i 14 karat guld, som kunden selv medbragte, og designet er tilpasset kundens ønsker. Dameringen har en lyserød safir samt fem brillanter. PR-foto

- Når vi holder udsalg, er der jo ufattelig mange små produkter til salg. Vi hører ofte, at kunderne mister overblikket. Et par fine øreringe drukner ganske enkelt i mængden. Men på auktionen kan vi fortælle historien om det, vi sætter til salg, og der er ikke en hel masse andet, der stjæler opmærksomheden. Vi får præsenteret vores varer på en helt ny måde, og det bliver vi ved med, også når vi må åbne butikken igen, siger butiksindehaveren.

Annonce

Åben for reparationer

Medarbejderne er sendt hjem på lønkompensation, så Mette passer selv forretningen, der har lukket, men godt må tage imod reparationer og udlevering af varer fra webshoppen.

- Webshoppen var tilrettelagt længe før corona greb forstyrrende ind i dagligdagen, men vi havde ganske enkelt ikke haft tid til at lægge de mange produkter ind i systemet, for det er et kæmpe arbejde. Men tid fik vi pludselig foræret, og nu har vi en webshop med omkring 1000 varenumre. Det er fedt, siger Mette Vedding Nielsen med et smil.

På trods af en halvering i omsætningen i månederne marts, april og maj er forretningen kommet godt gennem coronanedlukningen og 2020.

Mette Vedding Nielsen indehaver Varde Guld og Sølv udleverer en ring til Ninni Colkær Sandrini. Ringen har Ninni købt på butikkens facebookauktion. Foto: Malene Wonsbek

- Lukningen fra den 23. december og gud-ved-hvor-længe-endnu gør ondt. Det er bare ikke sjovt. Men det er dog utrolig fedt at mærke, at folk støtter op om os. Tænker på os. Når kunderne kommer for at afhente deres køb fra webshoppen eller auktionen, får jeg altid en positiv kommentar med på vejen. Vi holder ud og bevarer optimismen, der er ikke andet at gøre, siger Mette Vedding Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce