Annonce
Ugeavisen Varde

Varde Handel går i sort hele uge 48

Lodsedlerne er printet, og bykoordinator Emma Louise Nissen-Ripley håber, at rigtig mange vil benytte sig af at handle lokalt i Black Week. Foto: Malene Wonsbek
Black Friday afløses af Black Week og dermed seks dage med helt særlige, gode tilbud lyder budskabet fra Varde Handel, der har fået myndighedernes godkendelse til blandt andet at holde åben fredag den 27. november til klokken 22.
Annonce

Varde: Selv om medlemsforretningerne i Varde Handel på Black Friday, fredag den 27. november, holder åben til klokken 22, så bliver der ikke den samme trængsel som tidligere år for at få fat i de gode tilbud. At butikkerne denne fredag har længe åbent, handler udelukkende om at udvide åbningstiden, så det er trygt for alle at handle.


Når du i Black Week handler i butikker eller spisesteder, der er medlem i Varde Handel, så får du en lodseddel. Jo mere du handler, jo flere lodsedler får du.

Emma Louise Nissen-Ripley


For at øge fokus på at handle lokalt sætter Varde Handelsstandsforening gang i en konkurrence, hvor man kan vinde gavekort til byens forretninger. Konkurrencen er aktiv i hele uge 48 – Black Week fra mandag den 23. november til lørdag den 28. november.

Åbningstider i Black Week

I Black Week har Varde Handels forretninger åben mandag til torsdag klokken 10 – 17.30, fredag fra klokken 10 – 22 og lørdag fra klokken 10 – 14.

- Når du i Black Week handler i butikker eller spisesteder, der er medlem i Varde Handel, så får du en lodseddel. Jo mere du handler, jo flere lodsedler får du. Der er ikke noget bestemt krav til, at du skal handle for et vist beløb. Alle kan deltage, lyder opfordringen fra bykoordinator Emma Louise Nissen-Ripley, der lige nu har 64 gavekort til heldige vindere.

Mandag den 30. november trækkes der lod om de mange gavekort, som Varde Handels butikker har sat på højkant.

Annonce

Vind gavekort

- Varde Handels butikker har fuldt fokus på, at det skal være trygt at handle lokalt. Afstand, håndsprit og mundbind. Flere forretninger tilbyder en ekstra service i forhold til at åbne butikken for særligt udsatte udenfor de normale åbningstider. Andre forretninger tilbyder, at man kan bestille via nettet eller et telefonisk opkald, så bliver varerne bragt ud. Black Friday plejer at være en succes i Varde, men nu bliver én dag afløst af seks gode udsalgsdage, det burde være et godt bytte, tilføjer by koordinatoren med et smil.

Retningslinjer til detailhandlen

Erhvervsministeriet har sammen med Dansk Erhverv og Dansk Industri udsendt opfordringer til detailhandlen. Her er et par af de opfordringer virksomhederne har modtaget:

 • Ingen kø- og slagtilbud, som time- og dagtilbud.
 • Udvid åbningstiden hvis muligt, så kunder kan handle på flere tidspunkter i døgnet.
 • Brug online salgskanaler hvis muligt, heriblandt også ”klik og hent”, så kunder nemt kan hente bestilte varer i butikken, uden at være der i lang tid.
 • Forlæng byttefristerne, så man eksempelvis kan bytte julegaver i slut januar, selvom de er købt i november. Så undgår man trængsel i dagene efter jul, hvor mange danskere holder fri.
 • Ingen sociale tema-/ juleaktiviteter som gør, at mange stimler sammen i butikken.
 • Butikken skal sikre, at der kun er det antal kunder, der må være i butikken.
 • Butikken skal sikre, at kunder holder afstand – både indenfor og udenfor butikken.
 • Sæt håndspritten et tydeligt sted, så kunder ikke kan undgå at se den på vej ind og ud af butikken.

Opfordringer til forbrugerne:

 • 1. Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer (feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær)
 • 2. Udnyt butikkernes fulde åbningstid, så du handler uden for de travle dage og tidspunkter.
 • 3. Hold afstand, sprit hænder og gå så vidt muligt alene ind i butikken.

I torsdags deltog repræsentanter for Varde Handel i et møde hos Syd- og Sønderjyllands Politi sammen med andre handelsstandsforeninger i politikredsen. Mødet tog udgangspunkt i den kommende periode og de udfordringer, det giver i forhold til detailhandlen.

- De aktiviteter, vi har planlagt, giver ingen anledning til bemærkninger hos myndighederne, siger bykoordinatoren, der håber, at rigtig mange vil støtte initiativet og handle lokalt når byen i uge 48 går helt i sort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lav sund mad med Mette

Ugeavisen Varde

Spinat ud af ørerne

Ugeavisen Varde

Love matters

Annonce