Annonce
Ugeavisen Varde

Varde får et vaccinationscenter - kæmper for at få nummer to

Varde får sit eget vaccinationscenter, der åbner i anden halvdel af marts.  Vaccinationscentret bliver placeret i Varde by. Arkivfoto: Morten Pape
Varde by får et vaccinationscenter. Det glæder borgmester Erik Buhl (V), der dog ikke er helt tilfreds. Han vil gerne have et mere i enten Ølgod eller Nørre Nebel.

Varde: Siden slutningen af december har Region Syddanmark været på stikkerne for at få vaccineret især de ældre borgere og ansatte i pleje- og sundhedssektoren. Men det er intet i forhold til, når store dele af befolkningen skal vaccineres mod covid-19 de kommende måneder.

Og til borgmester Erik Buhls (V) store glæde, så har Region Syddanmark tænkt på Varde Kommune i forbindelse med udbuddet af drift af private vaccinationscentre. Det er som et supplement til de offentlige vaccinationscentre.

- Varde er sikker på at få et vaccinationscenter, men vi vil gerne have to, siger Erik Buhl.

Annonce

Billund får to

For Varde Kommune er, som landets femtestørste kommune rent geografisk, udfordret. Også med hensyn til offentlig transport, hvorfor Erik Buhl gerne ser, at der oprettes et vaccinationscenter i enten Ølgod eller Nørre Nebel også.

Han kan derfor undrer sig over, at Billund Kommune med halvt så mange indbyggere som i  Varde Kommune får to private vaccinationscentre i henholdsvis Billund og Grindsted.

Sikkert er det, at det tildelte vaccinationscenter kommer til at ligge i Varde by.

- Det skal være et sted med gode parkeringsfaciliteter, og det kræver noget plads, siger Erik Buhl.

Plads, da folk skal vente 15 minutter efter vaccinationen på grund af mulige bivirkninger. Et godt bud kunne være Varde Fritidscenter. Men intet er på plads endnu, da det skal aftales med vinderen af udbuddet af private vaccinationscentre.

Annonce

Åbner i marts

Han vil gerne foregribe situationen med især udfordringen for nogen borgere at finde transport.


Lige nu er mit gode råd, at vi skal hjælpe hinanden. Vi kan også se på fælles transport. Alt er i spil.

Borgmester Erik Buhl (V), Varde Kommune


- Lige nu er mit gode råd, at vi skal hjælpe hinanden. Vi kan også se på fælles transport. Alt er i spil, siger Erik Buhl.

Fælles transport kunne være vaccinationsbussen. Vaccinationscentret i Varde forventes åbnet fra midten til slutningen af marts.

For god ordens skyld skal oplyses, at man ikke skal ringe for høre, hvornår man skal vaccineres. Alle får besked via E-Boks eller et brev, hvornår man kan blive vaccineret.

Vaccinationscentre

Region Syddanmark har i dag syv vaccinationscentre. De ligger i Odense, Svendborg, Aabenraa, Esbjerg, Vejle, Sønderborg og Kolding.

Derudover kommer der ni private vaccinationscentre: Det er i Billund, Fredericia, Grindsted, Haderslev, Middelfart, Nyborg, Tønder og Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce