Annonce
Ugeavisen Varde

Varde: Klaus og Lisbeth skifter deres murermestervilla ud med en lejebolig i Aldersly

Klaus og Lisbeth Petersen er i fuld gang med at renovere deres nye bolig på Vestervold. Her tager de sig et fortjent hvil på den træterrasse, der hører til boligen. Desuden er der et lille ”brænselsrum” til lejemålet og en stor fælles have. Foto: Malene Wonsbek
Hvor har vi dog haft stor fornøjelse af at være børnefamilie med villa i midtbyen. Meldingen kommer fra Lisbeth og Klaus Petersen, der sælger deres murermestervilla på Bøgevej for at flytte i en lejlighed, der er noget mindre end den bolig, de har til salg.

Varde: - Da alle fire unger nåede skolealderen var de trafiksikre. De cyklede på cykelstier til skole, kammerater, sport og fritidsinteresser, og vores flok har bestemt ikke holdt sig tilbage. Som teenager var det fedt for dem at bo midt i alting, og som ung total luksus, at de altid kunne tilbyde kammeraterne en madras i kælderen, når de havde været i byen. Som familie har vi nydt enorm stor glæde af at bo midt i Varde i en villa, hvor der er masser af plads, men også fred og ro til at slappe af, fortæller Klaus Petersen, der sammen med Lisbet har fire dine-mine-vores børn, der i dag er fra 21 til 30 år.

Bøgevej 3 er en arkitekttegnet murermestervilla, der er opført i 1932. Der er en stor ugenert vedligeholdelsesnem have og en carport muret op i samme stil som huset. Foto: Nybolig

Aldersly er byhistorisk bolignostalgi

Ugeavisen har fået indblik i en helt særlig ordning, når der skal rekrutteres nye beboere til de fire boliger i Aldersly på Vestervold i Varde. I nedenstående har vi citeret forskellige afsnit fra det ”gavebrev og fundats”, som købmand O. Palludan oprettede for 127 år siden.

"Jeg underskrevne købmand O. Palludan, Ridder af Dannebrog, i Varde opretter herved under navnet ”Aldersly” en stiftelse med det formål at yde fribolig til nogle i Varde Købstads Kommune hjemmehørende familier eller personer."

"Hovedbygningen er indrettet til 4 beboelseslejligheder, der er fuldstændig adskilte fra hverandre og forsynede med hver tre kakkelovne, og 1 komfur er indlagt med kogegas."

"Boligerne skal tildeles enker med eller uden børn – enker uden børn dog som regel først i en ældre alder. Ældre ægtefolk eller ældre enlige personer, som har kendt bedre livsvilkår og kan trænge til lidt støtte, og som har haft fast og stadigt ophold i Varde Kommune i mindst fem år, og stedse har ført en hæderlig vandel og ikke nydt offentlig hjælp, der i henhold til forsorgslovens paragraf 61 har medført tilbagebetalingspligt."

Her i den store udestue begynder Klaus dagen med en kop kaffe og dagens avis. Udestuen kommer han nok til at savne på Vestervold. Foto: Nybolig

- Huset ligger på en rolig sidevej, og vi har en totalt lukket og ugeneret have med græs, håndboldmål og masser plads til udendørs aktiviteter. Som familie har vi været rigtig glade for at bo her, og det har da også været svært at træffe beslutningen om, at vi to gamle nu skal videre til noget helt andet. Vi har ingen hjemmeboende børn, så nu flytter vi ind i Aldersly, siger Klaus med et smil.


Annonce


Vi kunne finde så mange andre boliger eller lejligheder i centrum, men Aldersly har bare noget nostalgisk og originalt over sig – præcis ligesom den villa, vi bor i.

Lisbeth PetersenLisbeth får svært ved at sige farvel til træterrassen, der via en dobbeltdør fra køkkenet ligger ugeneret i baghaven. Foto: Nybolig

Den originale sjæl

For fire år siden havde Klaus og Lisbeth Petersen mulighed for at få en af lejlighederne i Aldersly på Vestervold, men de var ganske enkelt ikke mentalt klar. Yngstebarnet, Frida boede stadig hjemme, og modet til at sige ”nu er det nu”, havde de ikke. Da de for et par måneder siden atter fik tilbudt en lejlighed i Aldersly greb de chancen og sagde ja tak til lejemålet, selvom de endnu ikke har fået solgt deres eget hus.

Gulvene i det meste af boligen er belagt med originale pitchpine-planker, og der er en lys og luftig atmosfære. Foto: Nybolig

Bøgevej 3 Varde

Murermestervilla opført: 1932

Grundareal: 753 m2

Hovedbygning: 132 m2

Kælderareal: 100 m2

Udnyttet tagetage: 53 m2

Garage: 30 m2

Til salg hos Nybolig Varde

- Vi flytter aldrig fra midtbyen, understreger Lisbeth Petersen, der på 34. år er pædagogmedhjælper i Søndermarken.

Det hvide og funktionelt køkken med masser af plads. Foto: Nybolig

- Vi kunne finde så mange andre boliger eller lejligheder i centrum, men Aldersly har bare noget nostalgisk og originalt over sig – præcis ligesom den villa, vi bor i. Vores hus på Bøgevej er opført i 1932, vi har bevaret de originale pitchpine-gulve, de gamle fyldningsdøre, håndtag og de franske glasdøre, der adskiller stuerne. Her er en energi, sjæl og varme, som man kun sjældent finder i nybyggede huse, siger Lisbeth, der håber på snart at få villaen solgt, så hun og Klaus kan finde ly i Aldersly.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Jyttes juletræ er fyldt med rejseminder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Er du 7-kantens bud på Emil fra Lønneberg?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Iværksætteri: Sofie satser på permanent makeup i Næsbjerg

Ugeavisen Varde

OL-flammen brænder over Tinghøj

Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Ugeavisen Varde

BOLIGIDÉ: Leif købte et LILLE drivhus og lavede det om til et STORT orangeri - følg processen

Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Klumme af kunstmaler Agnete Brinch: Det - der drager mig!

Ugeavisen Varde

Det er ikke ligefrem karrierefremmende at stille op til kommunalvalg

Ugeavisen Varde

Varde Byråd er gået i flyverskjul

Ugeavisen Varde

Serie: Min bedste souvenir Jeg tænker på jagt og naturoplevelser hver eneste dag

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Ugeavisen Varde

Camilla drømte om egen webshop - nu handler hun med lokale og bæredygtige varer fra hjemmet i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Dorits drømmehave: Flere års tålmodighed kan blive til bøgespejl, ligusterbue og lærkekurv

Ugeavisen Varde

Varde kommune ligger i top 5 blandt danskernes mest populære feriedestinationer

Ugeavisen Varde

Strandskadens Dag søndag den 1. august

Ugeavisen Varde

Kunstnermøde på KS 21 står mest i maleriets tegn

Ugeavisen Varde

Fra fyr til fyr – en kunstnerisk rejse langs vestkysten

Ugeavisen Varde

Store forandringer kræver omsorgsfulde samtaler, med timing, tid og små genoptagelser

Ugeavisen Varde

Jobpatruljen: Massive brud på ungarbejderes rettigheder i ferielandet

Ugeavisen Varde

Ejerne af Ellas Coffeeshop i Varde: Vi købte forretningen sammen uden at kende hinanden

Ugeavisen Varde

Klumme af Nelli Arnth Andersen: Tætpakkede ferieplaner og stressede forældre

Annonce