Annonce
Ugeavisen Varde

VARDE-KLUMME: Bland jer kvinder! - også der hvor I ikke plejer...

Merete Vigen Hansen - ny klummeskribent på Ugeavisen Varde.
Annonce

Læste for noget tid siden i et kvindeblad, at man kunne indstille "Årets heltinde", en kvinde der gjorde et stort stykke frivilligt arbejde for en god sag.

"Jo et ædelt initiativ", tænkte jeg og tænkte videre, "det kan jo faktisk være sådan en som mig".

Desværre blev min næse hurtigt lang, da jeg læste videre. Heltindeprisen var mest sigtet mod frivilligt arbejde, der gør noget for at hjælpe andre - især socialt arbejde. Ikke lige den slags "ukvindelige" ting jeg begiver mig af med som frivillig.

Jeg laver mange timers frivilligt arbejde om ugen, for natur og miljø. Jeg sikrer og passer på vores fælles naturarv lige nu og til vores efterkommere. ......og redder måske i virkeligheden også et par børn, når jeg kæmper for at undgå sprøjtegifte i vores drikkevand.

Det var ligesom bare "no go" her, hvis man altså skulle være heltinde, kunne jeg se ud fra hvem, der vandt prisen efterfølgende.

Det fik mig til at rive mig i håret. For så længe vi kvinder selv er så gode til at holde os selv fast i de traditionelle kønsroller i forhold til det, vi engagerer os i som frivillige, og også hylder hinanden for det, så kan vi jo dårligt tillade os at stå på nakken af mændene og forlange, at de skal ændre på noget. Vi må også gribe i egen barm, hvis tingenes tilstand skal ændres, og vores døtre skal kunne bruge os som forbilleder i forhold til dannelsen af deres kønsidentitet.

Så kære kvinder, gå ud og bland jer!

Frigør noget tid - lad bare mændene om forældre/barn-gymnastik, madpakker og børnehavebestyrelser og indtag selv nye jagtmarker. Frivilligt socialt arbejde er absolut godt og helt nødvendigt, men gå også ud og bland jer, der, hvor I ikke plejer, der, hvor det i dag er mændenes hjemmebane.

At være ene høne i kurven kan ofte give god gennemslagskraft og gode muligheder for indflydelse (hvis I altså høfligt men bestemt afviser de sekretærposter I i første omgang helt sikkert pr. mandeautomatik vil blive tilbudt......)

Næste år prøver jeg sgu at indstille mig selv til Årets Heltinde og ser, hvad der sker.... og jeg vedlægger nok også denne klumme, for jeg er jo nødt til at blande mig, hvis jeg vil have noget ændret ;-)

Så kære kvinder, gå ud og bland jer! Frigør noget tid - lad bare mændene om forældre/barn-gymnastik, madpakker og børnehavebestyrelser og indtag selv nye jagtmarker.

Merete Vigen Hansen

Selvstændig og indehaver af Merete Vigen kultur- og naturformidling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce