Annonce
Ugeavisen Varde

Varde Kommune inviterer til en folkefest forklædt i korte kutter

Det er et stort arbejde at tilrettelægge en middelalderfestival. Lone Dalgaard Mikkelsen fra Kultur- og Fritid i Varde Kommune har brugt cirka et kvart arbejdsår på begivenheden. Nu håber hun bare på godt vejr og mange gæster. Foto: Malene Wonsbek
Varde fik sine købstadsrettigheder i middelalderen mere præcist i 1442. For to år siden var der knap 5000 gæster til middelalderfestivalen i Varde. Den succes håber kommunen på at kunne gentage.
Annonce

Varde: Folk i korte kutter og lange hørkjoler vil fra torsdag den 29. august til søndag den 1. september sætte sit præg på bybilledet i Varde. 7-kantens systue har designet mange af de middelalderdragter og rekvisitter, der vil være med til at skabe den helt autentiske stemning. Middelalderfestivalen bakkes op af kommunens lokale aktører og middelalderfolk fra hele landet.

- Middelaldertemaet passer godt til byen og ikke mindst til omgivelserne ved åen. Vi har taget hensyn til, at den store middelalderfestival i Horsens foregår weekenden før, for vi har mange, der også deltager i denne event. Igen i år løftes middelalderfestivalen af en masse frivillige kræfter i samarbejde med kulturinstitutionerne, udviklingsrådet Varde By, ProVarde og Varde Handel, siger Lone Dalgaard Mikkelsen, der er tovholder på festivalen.

Mester Peder optræder med ild- og gøglershow. PR-foto
Annonce

Godt gensyn

Der vil være gensyn med flere af de professionelle aktører og aktiviteter, der deltog sidste gang blandt andet kampshow med Lupus Tempus, vanvittige historier fortalt af Mikkel Langbue, for ikke at tale om gøgl og middelaldermusik med Ramashang, Virelai og Almune.

- Det er jo lidt sjovt med Mester Peder alias Peter Dalsgaard, som oprindelig kommer fra Varde. Han rykker ned og bor i telt på pladsen i weekenden og er en af de få, der er på programmet alle fire dage. Vi har i det hele taget stor opbakning fra middelalderfolk og middelaldergrupper, der kommer fra hele landet og stiller deres telte og boder op langs åen lørdag og søndag, som for mange også er deres afsluttende weekend, fortæller Lone.

Annonce

Lokal medvirken

Middelaldereventen afholdes i Varde by men er tænkt som en begivenhed, der kan samle kommunens borgere. Det afspejles også i de mange, der er med til at løfte begivenheden. Spejdere fra Ølgod og håndboldspillere i Varde har boder med salg af mad og drikke. Medlemmer i Varde Garden går nattevagt ved åen lørdag og søndag nat. Spejderne fra Starup laver mad til alle aktørerne hele weekenden, fodboldspillere fra Varde hjælper med at gøre klar og rydde op, 7-kanten stiller telte og rekvisitter op og passer de 15 fakler, som Bjarne Jensen har lavet sammen med den nu tidligere Varde Produktionsskole.

Der vil være teater og rollespil i bybilledet, og for første gang arbejder kommunens tre største teaterforeninger, 7-kanten, Drabanterne og Hats sammen om et projekt, der bliver instrueret af Barbara Simonsen fra Teater Seachange i Aarhus.

- Nu hvor de fleste brikker er faldet på plads, er jeg mere rolig, men der er jo altid mange bolde, der skal gribes undervejs. Jeg ser frem til at afvikle de fire dage og håber, at vejrguderne ligesom sidst også er med os. Samarbejdet både internt i kommunen med og fra de mange eksterne aktører har været helt formidabelt, så større opbakning får vi ikke. Nu gælder det bare opbakningen fra gæsterne – kommunens borgere og turister, der hermed inviteres til fest, lyder meldingen fra Lone Dalgaard Mikkelsen, der har brugt godt et kvart år på at samle de mange tråde til den forestående begivenhed.

Mikkel Langbue fortæller historier. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce