Annonce
Ugeavisen Varde

Varde Kommunes gadeteam: Beretningen om Jimmy

Selvom Jimmy i første omgang var for stolt til at bede om hjælp, er han i dag lykkelig for, at han blev opsøgt af Varde Kommunes gadeteam. Privatfoto
Annonce

Fredag den 16. august 2019 modtog gadeteamet en socialrapport fra politiet. Bekymringen gik på forholdene i hjemmet, samt at Jimmy havde brækket nakken.

Mandag den 19. august opsøgte gadeteamet Jimmy på hjemmeadressen i Varde Kommune.

Jimmy åbnede døren. Han havde svært ved at se på os, da nakken var trukket helt ned til brystet. Der var et stort, åbent sår på hagen/kæben. Han fortalte, at han for otte måneder siden på ukendt vis havde brækket nakken.

Jimmy ønskede i første omgang ikke, at vi kom indenfor. Efter lidt tid lukkede han os ind. Hjemmet var rodet, beskidt og usoigneret. Madrester og tom emballage lå rundt omkring.

Jimmy fortalte, at han havde svært ved at bede om hjælp, fordi han gerne ville kunne klare sig selv.

Vi fik en god snak om hans situation, hvor der var fokus på Jimmys fysiske tilstand. Han havde svært ved at klare den personlig pleje, og boligen var i en stand, der ikke var egnet til beboelse.

Efter en kort drøftelse, vende vi sagen med visitationen, som vi i gadeteamet har et tæt samarbejde med. De bevilgede et midlertidig ophold på Varde Kommunes alternative plejehjem.

I dag er Jimmy fast beboer på det alternative plejehjem. Han er blevet opereret i nakken, han har ingen sidemisbrug, hvilket vil sige at han kun tager lægeordineret medicin, og han ser velnæret ud.

Jimmy siger selv: "Det er det bedste, der er sket i mit liv."

Ovenstående er med tilladelse fra Jimmy refereret af Keld fra Varde Kommunes gadeteam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce