Annonce
Ugeavisen Varde

Varde: Konkursramt lingeributik genåbner med 26 årig ejer: Det er en kæmpe chance for mig

- Jeg kører videre med de gamle mærker som Primadonna (rød) og Marie Jo (grøn), siger Marlene, der her lufter et par af de nye efterårsfarver. Foto: Malene Wonsbek

Mange vil genkende den ny ejer af Lingeri Huset i Kræmmergade, 26-årige Marlene Schmidtdorf har nemlig selv været ansat i butikken.

Annonce

Varde: Fredag klokken 15 fik 26-årige Marlene Schmidtdorf fra Varde en telefonisk besked om, at hun havde vundet udbudsrunden og dermed var den nye ejer af Lingeri Huset i Varde. Nøglerne til butikken hentede hun en halv time senere, og fra onsdag den 26. september vil der atter være lys i forretningen i Kræmmergade.

- Jeg er vildt lykkelig, det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse for mig, siger Marlene Schmidtdorf, der dog er ked af de omstændigheder, der tvang den tidligere ejer til at lukke.

- Ved en konkurs er proceduren, at man besigtiger forretningen samt indholdet og kommer med et bud. Jeg ved ikke, hvor mange der har budt ind på lingeriforretningen, men det er også ligegyldigt, for det var i sidste ende mig, der vandt, og dermed er den nye ejer. Jeg har slet ikke nået at vænne mig til tanken, indrømmer Marlene, der dog er helt på hjemmebane, for hun har selv været ansat i Lingeri Huset.

Nogen vil sikkert undre sig over, hvordan jeg som 26-årig har råd til at købe forretningen. Men jeg har en privat investor, som tror på butikken, beliggenheden og mig.

Marlene Schmidtdorf, butiksejer.
- På med ja-hatten. Jeg tror selvfølgelig på fremtiden og glæder mig helt vild til på onsdag og til et gensyn med nye og gamle kunder, siger den nye butiksejer af Lingeri Huset i Varde. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Piskesmæld og butiksåbning

- Jeg startede i oktober 2015 som deltidsansat. Dengang lå Lingeri Huset lå på hjørnet af Torvegade og Slotsgade. Da vi flyttede i Kræmmergade, blev jeg ansat på fuld tid frem til marts 2018, hvor jeg efter eget ønske valgte at gå i en anden retning. Da butikken pludselig lukkede, opfordrede gamle kunder mig til at købe, og selvom det ikke overhovedet ikke var så enkelt, så lykkedes det alligevel, fortæller den nye butiksejer, der dog ikke selv må arbejde fuldtids.

- For halvanden måned siden pådrog jeg mig et piskesmæld i nakken, så jeg er på stærk smertestillende medicin. Lægen har forbudt mig at arbejde på fuld tid, men jeg var til MR skanning i fredags og får snart besked om, hvornår jeg kan forvente at være 100 procent klar. Det er vigtigt for mig at fortælle dette, så kunderne ikke tror, at jeg bare ansætter folk, siger Marlene, der har fundet et kompetent team, der står klar.

Butikken i Kræmmergade vil fortsat køre videre med navnet Lingeri Huset, dog bliver der i logoet tilføjet et "by Marlene". Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Med støtte fra mor

Ét er sikkert, Marlenes mor, Helle, kommer også til at arbejde i butikken.

- Min mor har tidligere haft lingeriforretninger i både Blåvand og Esbjerg, så hun er en stor støtte for mig. Som ung skolepige gik jeg til hånde i hendes butikker. Senere kom jeg i lære i Odense, hvor jeg er udlært i TrydeAndrés i Rosengårdcentret. Det er en stor, anerkendt lingeriforretning, siger Marlene, der trods sine kun 26 år ikke er nervøs for at kaste sig ind i detailkampen som butiksejer.

- Begge mine forældre har været selvstændig i det meste af deres arbejdsliv, så jeg ved godt, hvad der venter mig - også af administrative arbejdsopgaver efter åbningstiden. Og jeg glæder mig. Siden jeg blev udlært, har jeg altid ønsket at få min egen butik. Jeg vil køre videre med det koncept, der er nu, men vil arbejde på at få kendte mærker som Triumph tilbage i forretningen, siger Marlene Schmidtdorf, der også har en glædelig nyhed til alle, der har et fysisk gavekort.

- Når man som jeg køber et konkursbo, har jeg ingen forpligtelser til at indløse gavekort. Men alle, der kan fremvise et fysisk gavekort eller et tilgodebevis, vil i hele oktober måned få mulighed for at købe varer for halvdelen af det beløb, de har til gode. Jeg ville selv ærgre mig over at have et gavekort, der pludselig blev værdiløs, så jeg håber, at denne løsning vil være et lille plaster på såret, siger Marlene Schmidtdorf, der glæder sig til at komme tilbage bag disken...

- Siden jeg blev udlært i en Lingeriforretning i Odense, har jeg drømt om at få mit eget. Nu lykkedes det, siger Marlene Schmidtdorf. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce