Annonce
Ugeavisen Varde

Varde Provsti opretter sorggrupper for børn og unge

Sabina Bøg, kirke- og kulturmedarbejder ved Sct. Jacobi Kirke, vil være med ved sorggrupperne både for børn og for teenagere. Foto: Yvonn Tittel
Sorggrupperne er for børn og unge mellem 3 og 17 år, der har mistet et nærtstående familiemedlem.
Annonce

Varde: Varde Provsti opretter en ny sorggruppe for børn og unge i kommunen.

Baggrunden for oprettelsen af sorggrupperne er, at der opleves et behov for et tilbud til børn og unge, der har mistet, hvor de kan komme og tale frit om deres tab og de følelser og frustrationer, som de ofte kommer til at stå alene med, skriver Varde Provsti i en pressemeddelelse.

- Børn og unge, som har mistet et nærtstående familiemedlem, kan ofte komme til at føle sig ensomme og anderledes, da de har svært ved at tale med deres nære omgivelser om de svære og tunge følelser, tanker og ansvar de står med. Her kan en sorggruppe være en støtte og hjælp.

Sorggrupperne er for alle børn og unge, som har mistet. Tabsbaggrunden er underordnet. Tabet kan være sket for år tilbage, og derfor kan sorgreaktionen også være forsinket. Derfor behøver tabet heller ikke være sket for nyligt. Man er til hver en tid meget velkommen i gruppen, oplyser Varde Provsti.

Annonce

To grupper

Der bliver oprettet to sorggrupper. En for børn i aldersgruppen tre-ni år, som mødes hver anden mandag i ulige uger 15.30-17.30, og en teenagegruppe for aldersgruppen 10-17 år, som mødes hver anden tirsdag fra 17-20.  Grupperne mødes på Jægumsvej 45 i Varde med opstart i uge 43.

Sorggrupperne bliver ledet af en frivillig, en præst og kirke- og kulturmedarbejder ved Sct. Jacobi Kirke Sabina Bøg.

Der er ingen ventelister, og der er åbent optag. Det vil sige, at der løbende bliver optaget nye i grupperne. Man kan være med, så længe det giver mening for barnet eller den unge.

I begge grupper er der fuld tavshedspligt.

Hvis man er i børnegruppen og fylder 10 år, bliver man ikke smidt ud af gruppen, men glider over i teenagegruppen. Ingen stopper i gruppen, før de selv er klar til det,

Det er gratis at deltage i sorggrupperne.


Børn og unge, som har mistet et nærtstående familiemedlem, kan ofte komme til at føle sig ensomme og anderledes, da de har svært ved at tale med deres nære omgivelser.

Fra pressemeddelelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce