Annonce
Ugeavisen Varde

Varde vil være Danmarks bedste foreningskommune

- Jeg er med på 5i5-spinningsholdet, som tre gange om ugen mødes kl. 4.55 til en omgang spinning i Sig Fitness. Sig Fitness er organiseret som foreningsfitness, og netop fitness er et godt eksempel på et motionstilbud, som efterkommer borgernes ønske om at være tilgængelig, når den enkelte borger har tid. Desuden spiller jeg med i Sig hygge-hockey. Det foregår fredag aften og er en nystartet afdeling, og derudover er jeg, som de fleste, med i kreditforeningen, siger Mads Sørensen. Privatfoto
Med flere end 200 forskellige foreninger er foreningslivet et vigtigt dna i Varde Kommune. Nu går vi målrettet efter at blive landets bedste.
Annonce

Varde: For hver 100 borgere i Varde Kommune er 55,4 personer medlemmer af en forening. Det placerer kommunen i top-5 på landsplan. Et flot resultat, men ikke godt nok, lyder politikermeldingen fra formanden for Kultur og Fritid Mads Sørensen (V).

- Undersøgelser bekræfter, at folk er villige til at flytte til områder, hvor de kan få et godt liv. Et godt liv indeholder mange ting, og et aktivt fritidsliv er noget, som især de unge mennesker prioriterer højt. Derfor vil vi være Danmarks bedste, siger Mads Sørensen.

Og byrådet bakker op og satser på fritids-, idræts- og kulturpolitik med særlige tiltag og puljemidler.

Foreningstilskud

Når Kultur og Fritid har godkendt en forening som værende en folkeoplysende forening, så kan den søge tilskud til lokaleudgifter, lederuddannelse og medlemstilskud til medlemmer under 25 år.

Der er flere foreninger, også indenfor kultur og idræt, der ikke søger om at blive godkendt og dermed tilskudsberettiget. Det er folkeoplysningslovens regler, der afgør, om en forening kan godkendes. Læs mere om disse regler på http://www.vardekommune.dk/oprettelse-af-ny-forening

Annonce

Relationer

Karsten Rimmer er ansat som kultur- og fritidschef i Varde Kommune, og hans vigtigste opgave er at omsætte de politiske visioner til virkelighed. Ifølge Karsten viser undersøgelser, at det er fællesskabet, der trækker. Derefter kommer det, man mødes om.

- Foreningslivet står for fællesskaber og relationer. Venskaber og tryghed. Man involverer sig. Engagerer sig - sammen med andre, siger han.

Annonce

Opret en forening

Jo flere foreninger Varde Kommune har, jo bredere pallette med muligheder. Og det er ambitionen at brede palletten ud. Borgere med et interessefællesskab kan ved at oprette en forening få økonomiske fordele. Faktisk skal der kun tre personer til at oprette det, man kalder for en folkeoplysende forening.

- Når foreningens vedtægter og formål er godkendt af os, vil de kunne få tilskud til leje af lokaler, til foreningsmedlemmer under 25 år, til kursusudgifter og andre tiltag. Der er lige nu 200 folkeoplysende og dermed tilskudsberettigede foreninger i Varde Kommune, men vi vil gerne have endnu flere, lyder opfordringen fra kultur- og fritidschef Karsten Rimmer.

Foreninger i fokus

Varde Kommune og Ugeavisen Varde har indgået en aftale om, at 2020 bliver året, hvor vi i et særligt samarbejde kaster ekstra lys på kommunens 200 forskellige foreninger. Har du et godt foreningstip, så send en mail til red.varde@ugeavisen.dk
Karsten Rimmer Larsen pendler til Varde for at arbejde. Privat bor han i Bjert ved Kolding, og her er han frivillig i bestyrelsen Blue Bridge, som er en musikfestival i Bjert ved Kolding. Fra venstre mod højre er det Philip, Karsten, Leon og Mikkel, der her er samlet til møde. - I 2019 havde vi 1.800 publikummer, i år sigter vi efter udsolgt med 2.000 gæster, siger Karsten Rimmer Larsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce