Annonce
Ugeavisen Varde

Vardemuseerne udgiver sin første børnebog

Museumsformidler Pernille Østergaard Sørensen fra Vardemuseerne har skrevet børnebogen om Nymindegab. PR-foto
Annonce

Nymindegab: Det har været på tegnebrættet i flere år og med genåbningen af det nye Nymindegab Museum, er det nu blevet virkelighed. Vardemuseernes første børnebog er helt frisk fra tryk og handler om Nymindegab og de historier, der fortælles på museet.

Om dengang fiskerne og esepigerne fangede stimer af fisk der. Og dengang Laurits Tuxen og hans kunstnerkollegaer kom dertil for at male naturen og den lokale befolkning.

- Det har længe været et stort ønske for os at lave børnebøger. For i Vardemuseerne LÆRING vil vi gerne lave museumsformidling, som er tilpasset børn og deres tilgang til verden. Med genåbningen af Nymindegab Museum og de nye udstillinger dér, var det oplagt at starte serien af bøger dér, fortæller Pernille Østergaard Sørensen i en pressemeddelelse.

Hun, der er museumsformidler hos Vardemuseerne, har skrevet bogen.

Børnebogen om Nymindegab er ifølge pressemeddelelsen den første udgivelse i serien med titlen ”Kan du?”, og den er udkommet på dansk, tysk og engelsk. De næste to bøger i serien er i støbeskeen, og de skal tage børnene med på opdagelse i universerne på Museum Frello og i Tirpitz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce