Annonce
Ugeavisen Varde

Vardemuseerne vil gemme din historie om corona

Det er en historisk tid, vi lever i. Og Vardemuseerne vil gerne indsamle lokale borgeres historier, tanker og oplevelser omkring tiden med corona, mens det sker. PR-foto
I fremtiden kommer historikere til at forske i netop disse uger, hvor corona lukker store dele af landet. Derfor er Vardemuseerne nu i gang med at indsamle befolkningens personlige historier fra coronakrisen.
Annonce

Varde: Vardemuseerne har, som flere andre museer rundt om i landet, i øjeblikket travlt med at indsamle og nedskrive historien om corona. Derfor opfordrer de nu borgere i Varde Kommune til at indsamle store og små fortællinger fra deres hverdag, mens Danmark er ramt af den nedlukning, der trådte i kraft 13. marts og nu er forlænget til midten af april.

- Mange af os oplever en helt anden hverdag end den, vi er vant til og levede i for en måned siden. I fremtiden kommer historikere til at arbejde med den situation, vi oplever lige nu, og det er derfor, vi så gerne vil indsamle menneskers tanker og følelser omkring det, siger Søren Stubkjær Pedersen, der er projektstyrer, i en pressemeddelelse.

Annonce

Lokale tanker

- I fremtiden kan vi nemt dokumentere de tiltag, som myndigheder sætter i værk lige nu. Det er straks sværere at vide noget om, hvad folk har tænkt og følt om det, de oplever. Det kunne for eksempel være, hvad forældrene, der arbejder hjemme, mens børnene larmer i stuen, tænker. Eller hvordan de ældre oplever dét, at de ikke længere må få besøg af deres familie, og hvordan mennesker, der har kritiske jobfunktioner, oplever det ekstra pres eller noget helt fjerde, forklarer Marianne Sørensen, der er museumsinspektør og historiker hos Vardemuseerne.

- Det eneste kriterie, vi har, er, at de historier, vi får tilsendt, har en forankring i kommunens lokale liv.

Man kan sende historier, billeder eller føre dagbog, og bidrag sendes til vardemuseerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce