Annonce
Ugeavisen Varde

Vardes nye unge cheftræner vil gentage Brøndby-miraklet fra 2010 mod Horsens: Vil sende fuldtidsprofferne ud af pokalturneringen

Selvom han kun er 32 år gammel, er han blevet udpeget som manden i spidsen for Varde IF's herreseniorhold. I 2010 var han med til at smide Brøndby ud - nu er turen kommet til Horsens. Foto: Martin Jørgensen
Torsdag 2. september får Varde IF fornemt besøg, når AC Horsens kigger forbi Sydbank Stadion til pokalkamp klokken 17.15. JydskeVestkysten og Ugeavisen Varde liveblogger fra kampen. I spidsen for truppen står Kasper Køhlert.

Varde: 22. september 2010 står stadig som én af de største kampe i Varde IF's historie. Brøndby IF blev sendt hjem til Vestegnen med et 4-2-nederlag, på trods af en kamptrup med nuværende og tidligere landsholdsspillere som Jens Stryger Larsen og Michael Krohn-Dehli.

11 år senere er Varde IF igen i rollen som David, når den østjyske Goliat - i form af AC Horsens - kigger forbi Sydbank Stadion.

Der er sket større mirakler i fodboldens historie, end hvis vi går ud og slår Horsens

Kasper Køhlert

Den traditionsrige 1. divisionsklub er kæmpefavorit til at sikre sig videre deltagelse i Sydbank Pokalen, men i Varde er der håb at spore, selvom de vedkender sig underdog-rollen.

Annonce

I hvert fald hvis man spørger Kasper Køhlert, som er klubbens nye spillende cheftræner.

- Jeg tror på, at det er op til os selv. Der er sket større mirakler i fodboldens historie, end hvis vi går ud og slår Horsens, siger Kasper Køhlert, der i sommer overtog cheftrænerposten fra Søren Pallesen, efter at have ageret assistent i et halvt års tid inden da.

- Der er mange ting, der kommer til at spille ind. Måske kommer der skader, måske er vi uheldige i kampen, men jeg tror på det. Vi har et ungt hold, der har et højt topniveau, så hvis de går ud og undervurderer os, kan vi godt gøre det svært for dem. Vi skal sørge for at være kyniske i begge felter og tage de få chancer, som vi kommer til at få, slår den 32-årige cheftræner fast.

I sommer takkede Kaskper Køhlert ja til tjansen som cheftræner for Varde IF. Han håber, at det kan være første skridt på vejen til en karriere som fodboldtræner på fuldtid. Foto: Martin Jørgensen

En kæmpe oplevelse

Kasper Køhlert var selv med for 11 år siden i den legendariske pokalkamp mod Brøndby. Dengang var han 21 år, startede på den centrale midtbane og var toptændt til det, der skulle vise sig at blive et historisk resultat, der vakte genklang i hele Fodbolddanmark.

- Det er én af de største fodboldoplevelser, jeg har haft i mit liv. Vi lod os ikke begrænse, for vi havde det mindset, at vi skulle gå ud og gribe chancen, siger han.

Kasper Køhlert

32 år gammel

Overtog denne sommer cheftrænerposten i Varde IF, hvor han har fået sin far, Morten Køhlert, og Jørn Bach som assistenttræner.

Har selv spillet fodbold på højt plan i Danmark og Holland.

Selvom han er træner, er der også en chance for, at publikum får lov til at se ham i aktion mod AC Horsens. Han er nemlig spillende cheftræner.

I 2010 var Kasper Køhlert på alder med mange af de unge fodboldspillere, som han i dag træner i Varde IF's førsteholdstrup, og som skal forsøge at snuppe sejren mod AC Horsens torsdag aften.

Så han ved, hvad det kræver, og han ved, hvad der dengang skulle til for at levere overraskelsen. Også selvom man måske ikke har erfaringen eller møder det niveau weekend efter weekend.

- Alt var, som det plejer op til kampen for mit vedkommende. Jeg forsøgte at have den samme optakt, som jeg altid har til kampe. Spiste det samme, gik i seng i ordentlig tid og forberedte mig mentalt til at følge den plan, vi havde lagt.

27-årige Nicolai Andreasen er holdets anfører, og han fortæller, at det er en motiveret Varde-trup, der glæder sig til at prøve sig af mod en bedre modstander. Han bor i Varde og har spillet i klubben i mange år. Han bliver brugt overalt på banen, siger han med et smil, men har det bedst på den centrale midtbane.

Torsdag aften mod AC Horsens står han dog på sidelinjen. I hvert fald fra kampens begyndelse. I rollen som spillende cheftræner ligger det i ordet, at der er en chance for, at han selv skal snøre støvlerne og gøre livet surt for fuldtidsprofferne fra Østjylland.

Balancegangen mellem at være i en mere dirigerende rolle på sidelinjen med trænerkasketten på og den mere udøvende på banen iført støvler er ikke noget, der bekymrer Kasper Køhlert.

- Jeg synes ikke, at det er svært at balancere det med både at være spiller og træner. Jeg er hundrede procent i det, hvis jeg er træner. Og omvendt er jeg det samme, hvis jeg spiller på banen. Det er jeg nødt til. Men jeg har jeg jo et par erfarne herrer på sidelinjen til at tage over, hvis jeg er på banen, så det er jeg tryg ved, siger han og henviser til Jørn Bach og Morten Køhlert, der er en del af trænerteamet omkring førsteholdet i Varde IF.

Førstnævnte er mangeårig EfB-spiller med 325 kampe på samvittigheden. Desuden har han trænet forskellige klubber, herunder Varde IF i perioden 2007-2010. Sidstnævnte deler efternavn med Kasper, og det er ikke en tilfældighed. Han er nemlig far til Kasper og har ligeledes en fortid i Varde IF - både som assistenttræner og sportschef. Alle tre - altså Kasper, Jørn og Morten - var en del af holdet, der spillede sig til sensationen i 2010.

Kasper Køhlert er både cheftræner og spiller, men han kan ikke klare Horsens på egen hånd. Spillertruppen - anført af Nicolai Andreasen - og de to assistenttrænere Morten Køhlert og Jørn Bach (bagerst) har hans ryg og er klar til at give en hånd med. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Fodbold fylder meget

Kasper Køhlerts vej ind i trænerfaget har været en drøm i længe. Han fik smag for det i hjembyen Tjæreborg, hvor han førte holdet til serie 2 i fællesskab med farmand. Siden da har han ikke mistet lysten til at stå i spidsen for et fodbold. Tværtimod.

- Det er helt sikkert en spændende vej for mig, og jeg har gerne ville prøve mig af på et højere niveau, så da muligheden med Varde bød sig, var jeg ikke i tvivl. Jeg har lyst til at dygtiggøre mig og være med til at støtte spillerne i deres udvikling.

Ved siden af fodbolden arbejder han som lærer, så der er nok at se til.

- Fodbold fylder rigtig meget. Man tænker jo ofte på det. Også når man holder ferie eller har fri. Men omvendt så vil jeg også gerne lægge en masse tid i det. Jeg er glad for at være i Varde, og det kunne være spændende at få en karriere som træner i fremtiden også.

Kasper Køhlert har spillet mere end 200 kampe for Varde IF over en længere årrække. Han har i sin tid som spiller også været en tur i Holland, hvor han spillede for klubben ONS Sneek. Derudover har han været ungdomsspiller i EfB og på seniorplan tørnet ud for Sædding/Guldager.

Den største trænertest af dem alle venter mod AC Horsens. Holdet har intet at tabte og alt at vinde. Varde IF har gjort det før, men kan de gøre det igen? Følg med torsdag fra klokken 17.15.

Stadion var tom, da Ugeavisen Varde var på besøg, men folkene bag forventer minimum 500 mennesker kigger forbi. Der er fri entré sponsoreret af én af klubbens sponsorer, nemlig Terminalen Esbjerg. Foto: Martin Jørgensen

Varde IF - AC Horsens

Pokalkampen mellem de to holder spilles torsdag 2. september med start klokken 17.15.

JydskeVestkysten og Ugeavisen Varde liveblogger fra selve kampen, hvor du som læser kan blive guidet igennem kampens forløb samtidig med, at du bliver serviceret med en masse spændende information om Varde IF's unge trup.

Følg med på Ugeavisen Vardes hjemmeside fra klokken 16.30, hvor du bliver klædt på til en spændende pokalkamp, hvor alting kan ske.

Sidst de to hold mødte hinanden var i 2017. En kamp, der endte 3-3 i ordinær spilletid, men AC Horsens, som dengang spillede i Superligaen, scorede to mål i den forlængede spilletid og sikrede sig videre avancement.

Der er gratis entré til kampen, hvilket kampsponsor Terminalen Esbjerg har sørget for.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Ugeavisen Varde

Mød masser af raventusiaster: Klar til den sjette ravfestival i Vejers

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Se de flotte billeder fra kokketræf i Varde: Lokal gourmetmad på højt niveau

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Angela taler syv sprog og har egen virksomhed med adresse i Skovlund: - Vi skal være blandt verdens førende inden for vores felt

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Varde

Negativitet er ikke kun usundt for dit mentale helbred

Ugeavisen Varde

Brug havens sure æbler til en skøn cider

Ugeavisen Varde

Christian Bøving har kastet sig ud et nyt forretningseventyr: - Jeg er et gladere menneske, når jeg får lov til at lave flere ting

Ugeavisen Varde

Tid er (meget mere end) penge

Ugeavisen Varde

Flere kvinder i kommunalpolitik

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - sæt foreningsliv på skoleskemaet

Ugeavisen Varde

Efterårets store naturoplevelse: Sæson for krondyr i brunst

Ugeavisen Varde

Den er go´ nok – altså det der med grøntsagerne

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Så er det besluttet: Sådan skal du sortere dit affald i fremtiden

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Reception for en succes: Aldrig før har så mange brugt fritidscentret

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Annonce