Annonce
Ugeavisen Varde

Vejen mod toppen: Mads fra Varde cykler 800 kilometer om ugen og drømmer om at køre med de bedste i verden

Mads Østergaard Kristensen, her foran butikken Bikein, hvor han arbejder alt lige fra nul til 40 timer på ugentlig basis. Det kan svinge meget, men han er glad for, at han har noget at lave, når han ikke lige sidder på cyklen. Foto: Morten Nielsen
23-årige Mads Østergaard Kristensen er cykelrytter hos Danmarks største cykelhold ColoQuick Cycling. Han drømmer om at køre med de helt store løb, og han er godt på vej.

Varde: Det var så tæt på for Mads Østergaard Kristensen. Den 13. august 2021 fik han en gylden mulighed for at tilkæmpe sig én af karrierens største sejre, da han var med helt fremme på fjerde etape af PostNord Danmark Rundt.

Desværre for den 23-årige vardenser, trådte han ud af den ene pedal og mistede dermed en del fart. Uheldet skete, da Mads Østergaard Kristensens kæde røg af, og det, der lignede en fantastisk sejr, blev erstattet af en skuffelse.

Ugeavisen Varde møder ham nogle år senere på hjemmeadressen i Sydslunden i Varde, hvor han bor sammen med sin mor. Det er dagen efter et større løb i Himmerland, og i entréen står der flere cykler, end der er beboere i rækkehuset.

Annonce

- Ja, jeg kom lige hjem i går, så jeg har ikke nået at pakke helt ud endnu, lyder det fra Mads, da han tager imod i døråbningen.

Mads Østergaard Kristensen har store ambitioner. Han vil køre med de bedste i verden og være en del af et World Tour-hold. PR foto: Toke Hage

Mads Østergaard Kristensen

23 år gammel.

Født og opvokset i Varde.

Har gået på Lykkegårdsskolen i folkeskolen, hvorefter han gennemførte gymnasiet på Varde Gymnasium.

Nuværende cykelrytter hos Danmarks største cykelhold ColoQuick Cycling.

Mads Østergaard Kristensen begyndte at cykle hos Varde Cykelklub. Som juniorrytter skiftede han i 2015 til Herning Cykle Klub. Her kørte han også sine første år som senior og vandt i 2019 tre DCU licensløb i A-rækken.

Fra 2020 skiftede han til det danske kontineltalhold ColoQuick Cycling. Den 29. maj 2021 vandt Mads Østergaard karrierens hidtil største sejr, da han kom først over målstregen i UCI Europe Tour-løbet Grand Prix Herning.

Mads Østergaard Kristensens hverdag er langt fra som alle andre unge mænd i alderen 23 år. De fleste cykler i løbet af en uge, men det er nok de færreste, der kan prale med at nå 800 kilometer.

- Vi har et hårdt program for tiden, hvor jeg har haft fem fulde løbsdage, og så gælder det om at slappe af, når man endelig er hjemme. Men jeg kan sagtens komme op at køre 20-25 timer i løbet af en uge, når vi også har løb i weekenden, siger Mads Østergaard Kristensen, der typisk kører ud til området omkring Oksbøllejren, hvor der er rig mulighed for at have mange af landevejene for sig selv, så han kan træne intervalløb.

Der er fart over feltet, når Mads Østergaard Kristensen giver den gas på den tohjulede. Her er han i aktion under PostNord Danmark Rundt, hvor han var tæt på at snuppe en sensationel etapesejr. PR foto: Toke Hage

En tilfældighed

Kærligheden til at cykling kom ved lidt af et tilfælde, da han sammen med sin kammerat, Rasmus, valgte at anskaffe sig en racercykel omkring konfirmationstiden.

Interessen har varet ved i snart et årti, og den ser ikke ud til at fortage foreløbigt.

- Cykling giver mig noget helt specielt - især når man er ude til løbene. Man får et adrenalinkick, fordi det er så spændende, når man går efter sejren, hvilket vi har haft stort held med på vores hold, fortæller cykelrytteren fra Varde, der til dagligt kører for UCI-holdet ColoQuick Cycling.

De mange cykeltrøjer på Mads' værelse afslører, at han lever og ånder for sporten, som han håber, at han kan gøre til sin levevej i en årrække. Foto: Martin Jørgensen

Selvom han har pæn succes med sin karriere - og allerede nu har vist prøver på sit talent ved at køre med i de store løb side om side med nogle af verdens bedste ryttere - så satser Mads Østergaard Kristensen alt på, at han inden længe får en chance for at tage det næste skridt.

- Jeg havde faktisk håbet på, at muligheden for at blive en del af et professionelt hold ville opstå i år. Men jeg løb desværre ind i en skade, der betød, at jeg røg ud af nogle af de større løb, jeg skulle have deltaget i, siger han og tilføjer:

- Men jeg krydser fingre for, at der er et udenlandsk hold, der får øjnene op for mig, og at jeg kan være heldig at få en plads hos dem. Det er min helt store drøm, og det er det, jeg går efter lige nu.

Det var lige ved og næsten. Her er billedet af Mads kort efter, at han har misset en gylden chance for at hive en etapesejr hjem til Danmarks største cykelløb. PR foto: Toke Hage
Annonce

Cykling først

Når Mads Østergaard Kristensen ikke tonser rundt på de vestjyske landeveje i en fart, hvor de færreste lycrabeklædte ryttere kan være med, arbejder han hos BikeIn i Varde. Nogle uger arbejder han der i 40 timer - og andre uger slet ikke.

- Jeg satser alt på cyklingen, som tingene er lige nu, og jeg har derfor også kun en gymnasial uddannelse. Hvis det ikke bliver til en professionel kontrakt i udlandet, så er min plan, at jeg skal læse fysik. Jeg kunne godt tænke mig at være forsker eller underviser engang i fremtiden, men først vil jeg gå efter at få succes inden for cykling, fortæller Mads Østergaard Kristensen.

Jeg satser alt på cyklingen, som tingene er lige nu, og jeg har derfor også kun en gymnasial uddannelse. Hvis det ikke bliver til en professionel kontrakt i udlandet, så er min plan, at jeg skal læse fysik. Jeg kunne godt tænke mig at være forsker eller underviser engang i fremtiden, men først vil jeg gå efter at få succes inden for cykling

Mads Østergaard Kristensen

Om vi får den ambitiøse Varde-rytter at se i Tour de France eller Giro d'Italia inden for de næste år, må tiden vise. Der er dog ingen tvivl. Han tror selv på det.

Selv er han dog ikke den cykel-entusiast, der sidder klistret foran skærmen til samtlige etaper i de store løb sommer efter sommer.

- Det har aldrig været mig at følge cykelløb så tæt ved at følge med i alt, når det vises i fjernsynet. Mange på mit hold har det fuldstændig modsat og følger med i alt, men det har aldrig sagt mig noget. Jeg ser lige resultaterne eller afslutningen på de store etaper. Men jeg elsker cykling, fordi jeg selv får noget ud af det. Ikke ved at se på andre.

Talentet er dog uomtvisteligt, og nu er det op til Mads at bevise over for sig selv og andre, at han har det, der skal til for at blive en del af cykelsportens top i det store udland.

Mads med ny flot triumf

Mads Østergaard Kristensen har i denne sæson givet en række eksempler på at han hører til i den absolutte elite hos de hjemlige danske landevejsryttere, og i lørdags gav den 23-årige coloQuick-rytter et nyt bevis på sit uomtvistelige talent, da han i det årlige landevejsløb i Fredericia kørte solo og vandt en overlegen sejr.

Dette skete efter denne artikel er blevet skrevet, men ikke desto mindre er det en flot sejr af Mads Østergaard Kristensen.

Han er ikke som alle andre jævnaldrende i Varde. Mads lever for at cykle. Han cykler flere tusinde kilometer på et år med ét mål for øje. Han vil leve af det. PR foto: Toke Hage
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Ugeavisen Varde

Mød masser af raventusiaster: Klar til den sjette ravfestival i Vejers

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Se de flotte billeder fra kokketræf i Varde: Lokal gourmetmad på højt niveau

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Angela taler syv sprog og har egen virksomhed med adresse i Skovlund: - Vi skal være blandt verdens førende inden for vores felt

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Varde

Negativitet er ikke kun usundt for dit mentale helbred

Ugeavisen Varde

Brug havens sure æbler til en skøn cider

Ugeavisen Varde

Christian Bøving har kastet sig ud et nyt forretningseventyr: - Jeg er et gladere menneske, når jeg får lov til at lave flere ting

Ugeavisen Varde

Tid er (meget mere end) penge

Ugeavisen Varde

Flere kvinder i kommunalpolitik

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - sæt foreningsliv på skoleskemaet

Ugeavisen Varde

Efterårets store naturoplevelse: Sæson for krondyr i brunst

Ugeavisen Varde

Den er go´ nok – altså det der med grøntsagerne

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Så er det besluttet: Sådan skal du sortere dit affald i fremtiden

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Reception for en succes: Aldrig før har så mange brugt fritidscentret

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Annonce