Annonce
Ugeavisen Varde

Venstre giver hver borgmesterkandidat en aften online

Lotte Højmark Tang, Formand for Venstre i Varde Kommune, fortæller, at den corona-venlige afstemning i år gerne skulle gøre, at alle har mulighed for at stemme - uanset om de vil sidde med til mødet, være hjemme, eller stemme før på dagen. PR-foto

Kommunen: Så er Venstre i Varde Kommune i gang med at præsentere sine fem borgmesterkandidater online.

Tina Agergaard Hansen er første kandidat mandag den 4. januar. Her skal hun sælge sine holdninger og personlighed online. Og øvrige fire aftener følger med de fire andre kandidater.

Det er sådan, Venstre i Varde har besluttet, at de - indtil nu - fem kandidater skal præsenteres på, lyder det i en pressemeddelelse fra partiet.

Annonce

Præsentationen virtuelt kommer til at foregå på facebook, hvor journalist Massimo Grillo vil interviewe kandidaterne, og så kan de virtuelle tilhørere stille spørgsmål løbende. Live-præsentationen begynder klokken 19 alle aftener.

Rækkefølgen på spidskandidat-præsentationen er: 4. januar Tina Agergaard, 6. januar Peder Foldager, 11. januar Line Berner, 13. januar Mads Sørensen, 14. januar Connie Høj.

Selve valget af spidskandidat foregår den 25. januar. Det bliver også et anderledes møde, for medlemmerne af Venstre i Varde Kommune kan enten møde op i Horne Hallen og stemme på aftenen, stemme online på aftenen eller brevstemme tidligere på dagen, og så er der tilmelding, så forsamlingsforbuddet kan overholdes.

Afstemningsmetoden bliver, at der stemmes, indtil en kandidat har fået over 50 procent af stemmerne. Medlemmerne stemmer på en person ad gangen. Når runden er slut, og stemmerne optalt, sorteres den kandidat fra med færrest stemmer. Det sker, indtil en kandidat har over de 50 procent af stemmerne.

Lige nu er der fem kandidater, men fristen for at opstille udløber først på dagen - den 25. januar klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce