Annonce
Ugeavisen Varde

Venstre slår om: Fysisk valgmøde i Horne Hallen er aflyst

Lotte Højmark Tang har fredag valgt at aflyse den fysiske del af Venstre i Varde Kommunes stort anlagte valg af ny borgmesterkandidat. Privatfoto
Fysisk festaften med valg af borgmesterkandidat går ikke i en coronatid. Venstre aflyser den store forsamling.
Annonce

Varde Kommune: ”Efter mange overvejelser og drøftelser med myndigheder, må vi desværre erkende, at det fysiske møde i Horne Hallen d. 25.januar ikke er muligt at afvikle.”

Sådan indleder formand for Venstre i Varde Kommune, Lotte Højmark Tang, det brev, alle medlemmer modtog fredag.

Corona og et anbefalet maksimum på fem personer i samme rum gør det umuligt at holde stormøde med stemning, afstemning og kåring af en vinder blandt de fem kandidater fra hver sin ende af kommunen.

Annonce

Stadig afstemning på papir

”Heldigvis havde vi forberedt os på det værst tænkelige scenarie, og vi kan derfor uden problemer gennemføre opstillingsmødet blot i en anden form,” skriver Lotte Højmark Tang videre.

Venstreborgmester siden 1966

Varde Kommune, i de forskellige former, kommunen har haft - har haft en borgmester fra partiet Venstre siden 1966.

Borgmesterrækken hedder:

1966-1989 Christen Nielsen

1989-1997 Betty Carstensen

1997-2005 Kaj Nielsen

2005-2013 Gylling Haahr

2013 – Erik Buhl Nielsen

Medlemmerne får stadig mulighed for at møde op i Horne Hallen og stemme på papir mandag 25. januar mellem klokken 13 og 17, eller de kan stemme digitalt på et link, de får tilsendt på mail.


Efter mange overvejelser og drøftelser med myndigheder må vi desværre erkende, at det fysiske møde i Horne hallen 25. januar ikke er muligt at afvikle.

Lotte Højmark Tang


Medlemmerne kan også følge afstemningen online. Det sker på en lukket YouTube-kanal, som de modtager et link til. Mens der bliver stemt og talt op, får de indlæg fra regionsformand Stephanie Lose, borgmester Erik Buhl og folketingskandidat for Venstre i Varde, Preben Friis-Hauge.

Annonce

Festen forsvinder

- Det er så ærgerligt. Det er jo en festaften, der forsvinder, siger Lotte Højmark Tang.

Hun og bestyrelsen i Venstre i Varde Kommune har gennemtænkt situationen, så de, der vælger at tage ud i Horne Hallen og stemme på papir, også kan være med i valgrunde to, hvis der kommer sådan en.

Valgrunde to opstår, hvis ikke én af kandidaterne får over 50 procent i første omgang, og det er der ingen, der regner med, for de fem kandidater repræsenterer Ølgod, Nordenskov, Næsbjerg, Sig og Nørre Nebel og ventes at få lokale stemmer.

I runde to går de fire med flest stemmer videre, og papirvælgere, hvis kandidat nummer et røg ud, er med i afstemningen med den kandidat, de har på som nummer to.

- Selve formen på mødet bliver som fuldstændig normalt. Vi vælger stemmetæller og dirigent, kandidaterne får otte minutter hver til præsentere sig, eventuelt ved brug af anbefalere, og så bliver der afstemning og optælling, siger Lotte Højmark Tang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce