Annonce
Ugeavisen Varde

Kro lukkede som værtshus: Nu åbner den som restaurant med hverdags-gourmet

- Vi har åben alle ugens syv dage fra klokken 10, og så lukker køkkenet cirka klokken 21, siger Tue Nielsen, der her er gået i baren med køkkenchef Mette Lillerøj (tv) og restaurantchef Jannie Jørgensen. Foto: Malene Wonsbek
Den gamle Søndre Kro i Varde Syd har gennemgået en totalrenovering. Den lukkede som værtshus i 2014, og nu åbner den som a la carte restaurant.
Annonce

Varde: Tue Nielsen tror så meget på ideen med en a la carte restaurant i Varde Syd, at han i februar måned købte den gamle Søndre Kro på i Søndergade i Varde. Nu har den karakteristiske bygning med de takkede gavle fået en gennemgående renovering, og Tue Kring Nielsen har investeret 2,3 millioner kroner i restauranten, der åbner den 15. november klokken 10.

- Jeg har selv boet i Søndervarde, et par huse ved siden af kroen, så jeg har tilknytning til denne bydel, hvor der gennemsnitlig kører 9500 biler forbi ude på vejen hver eneste dag. Varde Syd er en bydel i rivende udvikling. Derfor og af andre grunde har jeg investeret i det gamle værtshus, Søndre Kro, der nu kommer til at hedde Gatrobar No 12, fortæller Tue Nielsen.

Når vi kan få succes i Næsbjerg, kan vi også få succes i Varde.

Tue Nielsen ejer af Gastrobar No 12 og forpagter af Næsbjerghus

Annonce

Åben alle dage

At der netop i restaurationsbranchen i Varde har været stor udskiftning med åbninger og lukninger af restauranter forskrækker ikke den rutinerede slagter, der siden januar 2016 også har haft forpagtningen af Næsbjerghus i Næsbjerg.

- Vi tror på ideen og synes, at der mangler en a la carte restaurant, der har åben alle ugens syv dage. Der mangler i særdeleshed en restaurant i Varde Syd, og med 12 ansatte fra dag ét giver vi den fuld skrue fra start, siger han med et smil.

”Vi” er i denne sammenhæng 46-årige Mette Lillerøj, der er ansat i køkkenet på Næsbjerghus. Hun bliver nu køkkenchef og skal sammen med tre assistenter stå for maden i Gastrobar No 12. Desuden har Mette og hendes familie lejet lejligheden over restauranten.

Annonce

Mad fra bunden

- Tue og jeg kom til at tale om muligheden for at etablere en a la carte restaurant i Varde. Der gik kun et par dage, så så jeg, at Søndre Kro var sat til salg. En uge senere havde Tue købt bygningen, og lige siden har vi været i gang med at idéudvikle, fortæller 46-årige Mette Lillerøj, der oprindelig er uddannet frisør og tekstildesigner.

I en periode var hun i øvrigt medejer af forretningen F.U.N.D, der solgte genbrugsdesign. Og det er da også Mette, der med sit talent for sammensætning af stil og stemning har indrettet restauranten.

- Maden bliver både enkel og lækker. Vi laver stort set alt helt fra bunden. Vi tilbyder brunch, platter, kaffe, kage og caféstil indtil sidst på eftermiddagen, hvor a la carte menuerne tager over, fortæller Mette, der har været med til at ansatte Jannie Jørgensen som restaurantchef.

- Jannie og jeg er tidligere arbejdskollegaer. Vi går rigtig godt i spænd. Hun styrer alt i restauranten, og jeg styrer alt i køkkenet. Tue er vært. Han vil i starten selvfølgelig være her en del, men han fortsætter i Næsbjerghus og indgår derfor ikke i arbejdsplanen. Vi har indtil videre ansat syv tjenere og er på udkig efter én mere, fortæller Mette, der elsker at lave mad og glæder sig til at forkæle gæsterne med hverdags-gourmet.

Gastrobar No 12

Den 8. november er der reception fra klokken 12-17.

Restauranten åbner den 15. november klokken 10, og der er allerede nu åben for bordbestilling. Restauranten har plads til 30 gæster.

Mette Lillerøj (46), der er uddannet tekstildesigner, har stået for indretningen af restauranten, der bliver holdt i en hyggelig og meget personlig stil. Foto: Malene Wonsbek
Jannie Jørgensen (51) der både er uddannet kontorassistent og parterapeut har været ”fritids-tjener” i mange år. Hun er restaurantchef i Gastrobar No 12 og står for mange af de administrative opgaver. Foto: Malene Wonsbek
Der var engang et værtshus - Søndre Kro. Den lukkede i 2014. Nu er husgavlens originale bogstaver blevet en del af udsmykningen. Foto: Malene Wonsbek
I restauranten er der der plads til 30 gæster. Der er åben alle ugens syv dage. Den personlige indretning har Mette Lillerøj stået for. Foto: Malene Wonsbek
- Varde og især Varde Syd mangler en god restaurant. Alt for mange lokale kører til Esbjerg for at spise. Nu får de mulighed for at køre ind til os i stedet for at køre ud af byen, siger Tue Nielsen, der har totalrenoveret den karakteristiske bygning, der fra 1989 til 2014 har fungeret som værtshus. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce