Annonce
Ugeavisen Varde

Vi er vilde med Boulevarden

Beboere fra boulevardkvarteret og de omkringliggende parcelhuskvarterer var for nylig gået sammen om at rydde hybenroser på kommunens Vild med Vilje-område langs Nordre Boulevard i Varde. Privatfoto
Annonce

Varde: Beboere fra boulevardkvarteret og de omkringliggende parcelhuskvarterer gik selv i gang med at rydde hybenroser på kommunens Vild med Vilje-område langs Nordre Boulevard i Varde.

Det var biologilærer på Lykkesgårdskolen Gunner Poulsen, der havde fået ideen. Formålet med rydningen af hyben var at bevare de etårige plantearter, som udgør en stor del af de 122 plantearter, der er fundet i området.

Med tilladelse fra kommunen arrangerede biologilærer Gunner Poulsen forleden den første "Vild med Boulevarden" arrangement i Vild med vilje området ved Nordre Boulevardard. Privatfoto

- Man kan jo ikke lukke køer og heste ud på området om vinteren inde i byen, selvom det egentligt er det, der er bedst for naturen. De etårige blomster ville naturligt spire de steder, hvor de store dyr havde rykket græstotter op og trådt græstæppet i stykker. Det prøver vi at efterligne, ved hvert halve år at grave de hybenroser væk vi kan nå og på den måde skabe forstyrrelser til glæde for biodiversiteten, siger initiativtageren, der selvfølgelig har fået tilladelse fra kommunen til at være vild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce