Annonce
Ugeavisen Varde

Vi var sakket bagud på butiksdesign - nu er vi med igen

Vi har fået ny belysning, der får farverne på bilerne til at fremstå meget flottere, siger Poul Burgaard, der især fremhæver farven på den rubinrøde metal Peugeot 3008 som et godt blikfang. Foto: Malene Wonsbek

Da Burgaard Sørensen i foråret officielt blev Kia forhandler, blev virksomheden tvunget til at investere i nye udstillingslokaler. Ombygningen har været træls men nødvendig, siger indehaver Poul Burgaard, der glæder sig over, at alt snart er på plads.

Annonce

Varde: At ligge i byggerod i en lang periode, hvor man samtidig har piv-travlt, er en stor udfordring. Det koster kræfter, indrømmer Poul Burgaard, der sammen med sine to brødre, Mads og Søren, er indehavere af Burgaard Sørensen A/S, der ud over Varde har forretninger i Esbjerg, Skjern og pr. 1. april 2018 også i Ribe.

Brødrene har siden lørdag den 3. april 1999, hvor de overtog forretningen efter deres far, Børge Burgaard Sørensen, udviklet den virksomhed, der i 1938 blev grundlagt af deres farfar Peder.

- Jeg glemmer aldrig dagen. Mads arbejdede for Peugeot i Sverige, Søren og jeg var ansat i Børges firma, da vi den omtalte lørdag, dagen før hans 60-års fødselsdag, blev kaldt ind på kontoret. Tilbuddet lå klar til underskrift på skrivebordet. Uden forvarsel blev vi konfronteret med spørgsmålet:

- Her er et tilbud til jer tre. Hvis I vil købe firmaet, så kommer jeg ikke på mandag, fortæller Poul med et smil.

Det lå i kortene, at sønnerne engang skulle overtage, men generationsskiftet var en realitet i løbet af et par timer, og Børge vendte aldrig tilbage til firmaet.

Min far sagde: Hvis i sælger 100 nye biler om året, så har I en bæredygtig forretning. I 2017 solgte vi alene i Vardeafdelingen 346 nye biler.

Poul Burgaard, indehaver

Festdag

I det tidlige forår vil Burgaard Sørensen fejre indvielsen af de nye lokaler, 30 års fødselsdag med Peugeot og firmaets 80 års fødselsdag.

Ligesom i denne lille Kia Picanto, så kneb det med pladsen i forretningen. - Vi har i mange år vidst, at vi sakkede bagefter i Varde. Nu har vi 1100 kvadratmeter, siger indehaver Poul Burgaard. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Ny udstilling

- Børge har hjulpet os, når vi har haft behov for det, men han oplevede, at hans far havde svært ved at slippe virksomheden, og det skulle vi ikke udsættes for. Derfor blev det et clean cut, siger Poul Burgaard, der i øvrigt ikke har haft meget at skulle have sagt i forhold til de nye udstillingslokaler.

Det er bilmærkerne Peugeot og Kia, der i hver deres udstillingsrum definerer alt fra fliser til lys, skiltning, facade, farver og interiør.

- Bilmærkerne bestemmer 100 procent, hvordan lokalerne skal se ud. De stiller krav men bidrager ikke med én eneste krone. Vi betaler samtlige regninger, det er ens for alle i denne branche. I 2005 udbyggede vi værkstedet, men ellers har vi ikke brugt penge på udstillingen, der nu går fra 300 kvadratmeter til 1100 kvadratmeter under tag, fortæller indehaveren, der med et nyt mærke i butikken også har måttet øge personalestaben med to nye sælgere og en værkfører.

- Vi har i mange år sakket bagud med butiksdesign, men nu er vi med igen, og jeg er sikker på, at 2018 bliver året, hvor vi runder en milepæl, der hedder 400 solgte biler i Varde. Det er i hvert fald målet, siger Poul, der lige nu kører i en Peugeot 3008 og erklærer sig mærketro til det sidste.

Men den dag, hvor han ikke har noget med bilforretningen at gøre, drømmer han om at købe en Range Rover Sport.

- Min far havde forhandlingen af Land Rover i 25 år. Det er altså en helt særlig bil, som stadig sidder i hjertet ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce