Annonce
Ugeavisen Varde

Vidste du det om Varde Centret?

Lokalredaktør Dorthe Knudsen. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Den 14. maj 1970. Den dag åbnede det nybyggede Varde Centret.

Bag ideen står Kaj Madsen og Svend Sørensen, som var kammerater. De hørte om Rødovrecentret, og hvis man er sådan nogle, der får ting til at ske, så ligger tanken om et center i Varde jo lige for.

Det er en helt vild historie, at Varde Centret var et af de første i Danmark på den tid, hvor man var vant til, at butikker lå i hver sin bygning.

Anledningen til, at du kan læse historien om centret i denne uge, er, at Varde Centret bygges om for femte gang i dets 50-årige historie.

Og så kan du glæde dig til at læse mere om den nu 92-årige (og meget seje) Svend Sørensen. Han er nemlig stadig vicevært i bygningen og en stor del af ombygningen.

Han kender om nogen detaljerne i centret, og det nyder den 32-årige byggeleder, Kristian Hasselstrøm, godt af, når han planlægger arbejdet.

Annonce

Et liv uden planer

Et år ældre, 33 år, er butikschef i Elgårdens nye afdeling i Kvickly Varde. Lasse Kristensen bor i Starup, hvor han også er vokset op. Tabet af hans far tidligt i livet har gjort, at han ikke lægger de store planer. Ikke fordi han er uden ambitioner. Han ved bare, at tingene kan ændre sig hurtigt.

Læs blandt andet om hans måde at leve på, hans syn på familie og på esport, og hvordan det var for ham at blive ramt af stress.

Annonce

Det gamle elværk

Dermed to omgange indblik i, hvordan andre har valgt at leve.

I boligsektionen kan du også få indblik i, hvordan andre har valgt at indrette sig, og denne uge besøger vi det gamle elværk i Thorstrup, hvor Tanja Bitten Mølgaard Beier har indrettet sig.

Hun faldt pladask for huset, og efter to års overtalelse af eksmanden og et halvt års forhandlinger blev det deres.

I dag bor hun sammen med sin datter i huset, hvor loppefund og møbler og pynteting med en historie udgør en del af hendes personlige stil.

Glæd dig til boliginspiration i både ord og billeder.

Og nu, jeg har fokus på alder: Det gamle elværk er fra 1916, så endda Svend Sørensen i Varde Centret må se sig slået på det parameter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce