Annonce
Ugeavisen Varde

Vinder af Ugeavisens konkurrence: Det begyndte med én lyskæde i ét enkelt juletræ…

Vinderne af konkurrencen i Ugeavisen Varde "Vi lyser op" er Nino og Christina Kyhl. Lokalredaktør Dorthe Knudsen (tv) og bykoordinator Emma Louise Nissen-Ripley overrakte præmien. Foto: Malene Wonsbek
For tre år siden blev ledlysene hos Nino og Christina Kyhl for alvor kædet sammen. I dag har parret skabt en lysende juletradition, der glæder såvel store som små. De vinder Ugeavisens konkurrence: Vi lyser op.

Varde: Det er mest Nino, der tænker i julelys. Christina synes, det er fantastisk, så de er sammen om det.

Det er ikke så sært, at folk kører en omvej for at se julelysene hos Nino og Christina Kyhl på Ringkøbingvej. Nu er lysene pakket ned. Men kør forbi parrets bolig til næste år, for så vil der være endnu flere julelys. Privatfoto

Julemanden skulle egentlig have sovet i parrets shelter i baghaven, men så ville ingen kunne se ham. Derfor byggede Nino en hytte til julemanden. Og når først man har en hytte, så skal der også være en julepostkasse, et par gaver, en nissekat, kul til de uartige børn, risengrød, julelamper, brændeovn og…

Tak for lysende indslag

Nino og Christina Kyhl blev vindere af Ugeavisen Vardes konkurrence Vi lyser op. Vi siger 1000 tak til de mange flotte billeder, som vi har modtaget fra avisens læsere. Varde Handel sponsorerede en flot julekurv til vinderne.

Christina og Nino Kyhl glædede sig over gevinsten, som var en julekurv fra Varde Handel, her overrakt af Emma Louise Nissen-Ripley, der er bykoordinator i Varde Handel. I baggrunden ses lokalredaktør Dorthe Knudsen, der også var med til at lykønske det glade par. Foto: Malene Wonsbek

- Vi glæder os over at finde på nye ting. Og til næste år har vi allerede en ny idé i tankerne, fortæller 45-årige Nino Kyhl, der til daglig arbejder som lagermedarbejder i Ribe. Christina (45) er hjemmegående. En kronisk tarmsygdom, Morbus Crohn, betyder, at hun siden 2000 ikke har været på arbejdsmarkedet.

Der er så meget julehygge hos julemanden på Ringkøbingvej. Nino og Christina har selv bygget og indrettet hans fine hytte. Privatfoto

- Jeg arbejder med at passe gården, holde styr på nisserne, vores islandske heste og hundehvalpen Vilja, fortæller Christina. Det er hende, der blandt andet har stået for ideen med nissetøjet, der hænger på tørresnoren.

Ingen har styr på nisseungerne, men deres vasketøj og huer hænger til tørre. Privatfoto
Annonce

Alle er velkommen

Ægteparret Kyhl bor på Ringkøbingvej i nærheden af Horne. Her er der ingen gadelys, og bilister plejer at ræse forbi. December måned er dog en undtagelse, for de godt 10.000 ledlys tiltrækker opmærksomhed.

Adventskransen ud til Ringkøbingvej er lavet af en gammel trampolin, og lysene er bygget op af gulvtæpperør og rejespande. Her er lysvinderne Nino og Christina Kyhl med hvalpen Vilja. Foto: Malene Wonsbek

- Vi begyndte for alvor at gå lidt amok med julelysene for tre år siden. For her er virkelig mørkt herude, hvor vi bor, tilføjer Christina med et smil og forklarer:

Også i baghaven i og omkring parrets shelter er der pyntet med lys. Privatfoto

- Vi bliver selv glade af de mange julelys og går ofte en tur i haven, for at nyde den hyggelige stemning, som lys bare skaber. Vi oplever, at rigtig mange kører stille forbi vores hus. Nogen stiger ud og tager billeder. Alle er velkommen. Vi har ikke så mange fartdjævle i december, for de sætter også hastigheden ned, måske fordi de bliver nysgerrige.

Hyggeligt ser der ud hos Nino og Christina Kyhl på Ringkøbingvej ved Horne. Privatfoto
Annonce

Adventskrans med flammelys

Der er dog én lysinstallation, som Nino og Christina Kyhl er særligt glade for. Det er adventskransen, der har flammende lys i de fire adventslys.

- Vi plejer at samle familie og venner, når vi tænder det første lys. Sidste år havde vi 27 til gløgg og æbleskiver, i år var vi kun den nærmeste familie. Selve kransen har vi lavet på en gammel trampolin. ”Stearinlysene” er bygget af gulvtæpperør og gennemsigtige rejespande på toppen. Derudover er der lavet en installation med pærer, der blafrer som stearinlys, siger Nino og griner, for han kan godt lide rollen som Ole-opfinder, i hvert fald når det gælder julelys.


Vi glæder os over at finde på nye ting. Og til næste år har vi allerede en ny idé i tankerne.

Nino Kyhl


Snemanden ønsker alle en glædelig jul – og med alle de julelys kan man da kun blive glad i låget. Privatfoto

Julemanden, nissetøjet, adventskransen er nu gemt væk på deres rette plads i en af staldbygningerne, for traditionen tro, bliver næsten alle lys fjernet inden nytår. Men til næste år er de der igen, lover ægteparret Kyhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce