Annonce
Ugeavisen Varde

Virksomhedsejer begærede sit eget firma konkurs: Ny ejer ville have Torben Blaaholm med i handlen

Torben Blaaholm, til venstre, fortsætter som administrerende direktør for Blaaholm, men det bliver en mindre virksomhed, der er underlagt Eltronic Group, hvor Lars Jensen, til højre, er direktør. PR-foto
Eltronic Group har købt en del af konkursramte Blaaholm og overtager også både navnet og direktøren. Blaaholm vil nu være en virksomhed med otte ansatte i Varde, men der er store ambitioner for firmaet fortæller direktøren for Eltronic Group.
Annonce

RETTELSE: Der har tidligere stået i denne artikel, at kun tre ud af fire divisioner af Blaaholm er solgt. Det er forkert. Kurator Corna Levin Munch oplyser, at hele Blaaholm nu er solgt.

Varde: Alle fire divisioner af Blaaholm er nu solgt til forskellige virksomheder, og nu er også virksomhedsnavnet reddet. Otte ansatte med Torben Blaaholm i spidsen skal drive Blaaholm i Varde.

Det er Eltronic Group fra Hedensted, der har købt den del af Blaaholm, der hedder Hard Automation.

- Det er produktionsudstyr til at lave vindmølletårne, forklarer Lars Jensen, der er administrerende direktør for Eltronic Group.


Det er Torben Blaaholm, der kender de her tårnfabrikker, og han har et rigtig godt og stærkt navn i vindmølleindustrien, hvor han har en stor innovationskraft og er fantastisk til at se nye muligheder i at automatisere og digitalisere

Lars Jensen, administrerende direktør for Eltronic Group, ville have Torben Blaaholm med i handlen


Blaaholm indsendte selv en konkursbegæring 28. august. Siden da har de forskellige dele af virksomheden været til salg.

Annonce

Et godt match

Der er ingen af de otte mand, der skal producere udstyret til tårnfabrikanter. Lars Jensen forklarer, at fremover skal de otte mand på Blaaholm i Varde sælge og udvikle udstyret, mens det bliver produceret på Eltronic Groups fabrikker i blandt andet Asien.

- Det er et rigtig godt match, i forhold til hvad Blaaholm kan, siger Lars Jensen.

Salget af Blaaholm

Blaaholm begærede sig selv konkurs 28. august. Siden er de fire divisioner i virksomheder solgt til fire forskellige virksomheder.

Blaaholm Wind Solutions er købt af Hvide Sande Shipyards. 14 medarbejdere følger med. Produktionen flytter til Ringkøbing og Hvide Sande, men der er også planer om et kontor i Esbjerg eller Varde, hvor det er nemmere at rekruttere højtuddannede.

Bila fra Nykøbing Mors har købt serviceafdelingen i Blaaholm. Den får adresse hos Titan i Varde.

Eltronic Group har købt Hard automation-afdelingen inklusiv otte mand, navnet og lokalerne i Varde.

RoboTool skriver på Facebook, at den har købt Blaaholms automations-afdeling. Det bekræfter kurator Corna Levin Munch.

Det skal stadig hedde Blaaholm og drives som en selvstændig virksomhed. Hvorfor skal det ikke hedde Eltronic ligesom resten?

- Det skal det ikke, fordi der er stort potentiale i de produktionsprocesser, som Blaaholm har udviklet, og det, tror vi på, kan blive en stor virksomhed i de kommende år, så vi ønsker ikke at blande det sammen med andre ting, svarer Lars Jensen.

Annonce

Direktøren er vigtig

Han siger også, at administrerende direktør Torben Blaaholm skal drive Blaaholm videre "som sit hjertebarn". Det har været vigtigt for Eltronic Group at få Torben Blaaholm med i handlen.

- Det er meget vigtigt, for det er Torben Blaaholm, der kender de her tårnfabrikker, og han har et rigtig godt og stærkt navn i vindmølleindustrien, hvor han har en stor innovationskraft og er fantastisk til at se nye muligheder i at automatisere og digitalisere, siger Lars Jensen.

Det er på grund af coronakrisen, at Blaaholm løb tør for penge og derfor begærede sig selv konkurs. Medarbejderne kunne ikke komme ud i verden for hverken at sælge udstyr eller at servicere udstyr, der tidligere var solgt. Dermed kom der i månedsvis ikke mange penge i kassen. Der var 65 medarbejdere, da Torben Blaaholm sammen med en kurator gik i gang med at finde nye ejere af virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce