Annonce
Ugeavisen Varde

Winnie trodser corona og har åbnet sin drøm om spisestedet Biizar på Ndr. Boulevard i Varde

Personligt interesserer Winnie sig for sund kost – i særdeleshed ketokost. Hun har selv tabt 20 kilo på otte måneder ved at ændre forholdet mellem proteiner og kulhydrater. - Biizar skal, som navnet antyder, være et skævt sted, der ikke ligner alle andre. Jeg har mange planer, siger Winnie Nørskov Jensen. Foto: Malene Wonsbek
Winnie Nørskov Jensen har en drøm om at skabe et spisested, hvor unge og ældre kan mødes, få lidt godt at spise, dyrke fællesskabet og nyde en cocktail, en hjemmelavet juice eller frugtboble te. Den drøm tog hun hul på, da hun den 18. december åbnede Biizar på Ndr. Boulevard i Varde.

Varde: Det var kærlighed ved første blik. Huset og beliggenheden på Ndr. Boulevard i Varde talte til hende, og Winnie Nørskov Jensen endte med at købe stedet. Drømmen er at skabe et spisested, der både rummer drive in, glashus, ishus, mulighed for selskaber og servering i haven – alt er indrammet i matriklen på boulevarden. I fem år har hun haft lejet huset ud til andre formål, og først i foråret 2020 begyndte Winnie for alvor at arbejde mere konkret med planerne for Biizar.

Emil Ankersen svinger med et godt glimt i øjet bestillingen ud ad vinduet. Emil er foreløbig den eneste fuldtidsansatte. Han ved endnu ikke, i hvilken retning han vil uddanne sig, så han udnytter tænkepausen til at arbejde i Biizar. Foto: Malene Wonsbek

- Og så kom corona, tilføjer hun med et suk.

Men corona eller ej – Winnie besluttede, at hun ikke ville lade sig bremse af pandemien, så hun arbejdede videre og åbnede den 18. december med første del af planen drive in takeaway.

- Det er mig i en nøddeskal. Jeg er typen, der altid ser muligheder. Nu var vi færdige med at renovere huset hjemme på Frisvadvej, og så skulle min drøm føres ud i livet, tilføjer hun med et stort smil.

- Jeg har et indre billede af midaldrende gæster, der sidder i glashuset og nyder en fin cocktail. Jeg har fået spiritusbevilling, og jeg håber, at Varde er med på noget nyt, siger Winnie, der sammen med Emil Ankersen sørger for at lave takeaway. Foto: Malene Wonsbek


Jeg er udvikler og idémager. Menuen herude vil aldrig være ens den vil altid være under udvikling. Man kan følge med på vores Facebook- og Instagramside

Winnie Nørskov Jensen, indehaver af Biizar


Winnie er uddannet indenfor sprog og grafisk design, og med rådgivning fra en svoger, der har 30 års erfaring i restaurationsbranchen, er Winnie kommet godt fra start. Konceptet er primært burgermenuer med kød fra fritgående højlandskvæg, salater og dressinger samlet i en briochebolle.

- Tiden skulle lige være rigtig, før jeg turde starte op med min drøm. Jeg har ventet i fem år, derfor lader jeg mig ikke stoppe af corona, siger Winnie Nørskov Jensen, der er født og opvokset i Varde. For øjeblikket er hun ved at gøre det indvendige spisested klar. Foto: Malene Wonsbek

- Jeg er til økologi og miljørigtige løsninger, det bærer hele konceptet præg af, fortæller Winnie, der selv har både en sproglig og grafisk uddannelse, hvilket i den grad smitter af på indretning, design og farvesammensætninger. Lige nu står hun dog i køkkenet fra åbning til luk, og så har hun ansat 12 unge mennesker til at indgå i vagtplanen.

- I fremtiden skal jeg ikke selv stå i køkkenet, men være med på sidelinjen, udvikle og tænke nyt, fortæller Winnie og viser en tegning, som Kirsten fra Kreative Haver i Janderup har udarbejdet. Den indrammer hele hendes drøm.

Kirsten fra Kreative Haver i Janderup har tegnet en plan for de mange aktiviteter, der i løbet af sommeren vil blive introduceret, hvis altså kommunen giver tilladelse til alle Winnies planer. Privatskitse

- Nu har vi åbnet drive in. Det er første trin. Trin to er det indendørs spisested, som jeg er i fuld gang med at indrette. Her vil være plads til cirka 25 personer. Hvis vi får tilladelse fra kommunen, skal der bygges et 30 kvadratmeter glashus i forlængelse af huset. Der skal foruden spisepladser også være en lille gasovn, der forlænger sæsonen. I haven på cirka 800 kvadratmeter vil jeg skabe små rum med plads til hygge og fællesskaber. Lagerbygningen på de 285 kvadratmeter skal indrettes, så det er muligt at holde selskaber og andre aktiviteter – hvis altså kommunen giver lov. På plænen, ved fortovet, ud til Ndr. Boulevard ønsker vi et lille ishus af træ, fortæller Winnie Nørskov Jensen i et verbalt flow, der helt kan tage pusten fra én.

Hun siger selv, at hendes kreative hjernehalvdel aldrig står stille, og at hun får ideer hele tiden. Det lyder sandsynligt.

- Jeg har selv to børn på 18 og 20 år, og de er den egentlige inspiration. Varde mangler et sted som Biizar – hvor de kan samles. Jeg håber, at det også bliver et sted, hvor de unge vil hænge ud, siger Winnie, inden hun iler hen til den splinternye flammegrill for at sende endnu en burgerbøf igennem ilden.

Glashuset på 30 kvadratmeter bygges til i forlængelse af de indendørs spisepladser (hvis planen godkendes af Varde Kommune). Stedet indrettes med gasovn for at forlænge den udendørs sæson. Glashuset være med til at understrege en sydlandsk stemning. Privatskitse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce