Annonce
 - Rigtige mænd laver selvfølgelig deres egne grillpølser, siger Casper Rosendahl, bestyrer af Varde Garten og Von Lügenhals. Foto: Malene Wonsbek
Ugeavisen Varde

Økokongens opfordring: Rigtige mænd laver selvfølgelig deres egne grillpølser

Der er både blær og ægte urkraft over at kunne servere hjemmelavede grillpølser – især hvis det er manden, der laver det hele. Økokongen, kok og restaurantbestyrer af Von Lügenhals, Casper Rosendahl, kommer her med en sommerudfordring til mændene.
Annonce
  •  - Rigtige mænd laver selvfølgelig deres egne grillpølser, siger Casper Rosendahl, bestyrer af Varde Garten og Von Lügenhals. Foto: Malene Wonsbek
  • Farsen, der består af 40 procents hakket oksekød og 60 procents hakket svinekød blandes med krydderierne. Løg, krydderurter samt krydderier blendes og kommes i farsen, som æltes godt igennem med hænderne og stilles på køl. Det er lettest at arbejde med farsen, hvis den er godt afkølet. Foto: Malene Wonsbek
  • Fåretarmen købes hos en slagter. Klip i passende længder 25-30 centimeter og bind en knude i den ene ende. Foto: Malene Wonsbek
  • Brug tyl og sprøjtepose. Fold sprøjteposen, så er det lettere at få farsen i posen. Foto: Malene Wonsbek
  • Casper bruger to tyller – én har han sat på tarmen, én har han i sprøjteposen. Klem farsen ind i pølsetarmen. Foto: Malene Wonsbek
  • Hvis farsen er for tyk og processen bliver for besværlig, så brug en tyl med større åbning eller kom lidt mere vand i farsen. Alternativt kan man være to, når man skal have klemt farsen ind i tarmen. Foto: Malene Wonsbek
  • Første grillpølse klar. Luk med en knude. Foto: Malene Wonsbek
  • Kom grillpølsen i varmt vand, der simrer lige under kogepunktet, i cirka fire minutter, så farsen kan sætte sig. Når pølsen flyder i vandet, er den færdig og klar til grillen. Pas på ikke at have pølsen i vandet for længe, for så kan den sprække. Foto: Malene Wonsbek
  • Grillpølserne steges på panden eller på grillen. De ligner måske en medisterpølse, det er fordi Casper ikke bruger farvestoffer. Før grillpølserne steges, kan de holde sig i køleskabet ved 4 grader i cirka fire dage. Foto: Malene Wonsbek
Ugeavisen Varde

Lokalt håndværkerfirma i stor handel: Dette kommer også med i aftalen

Annonce
Ugeavisen Varde

Dagbog fra Borgen: En lokal mand rykker ind

Annonce
Ugeavisen Varde

Joan og Marianne udgiver kort med helt særlige væsner på

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Tre kammerater har brugt bunker af timer og penge på campingplads – bare for byens skyld

Ugeavisen Varde

Fri ældresektor er et længe ventet ønske

Ugeavisen Varde

Derfor rykkede brandvæsen til butikscentrum: Der var røg i en smøge

Ugeavisen Varde

Børnene elsker ham: Maarten med uldsokkerne vinder fornem pris

Ugeavisen Varde

Edith er stadig på Primo - men på deltidsefterløn

Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen er en vej til sundhed og udvikling for Varde Kommunes elever

Ugeavisen Varde

Politikerne i Varde kommune bør kæmpe for Uber-vækst

Ugeavisen Varde

Lisbeth har mistet sin nære veninde: - Jeg vil komme til at savne Else meget

Ugeavisen Varde

Tre dages intensiv konkurrence kulminerede med en medalje: Camilla er den bedste til sit fag

Ugeavisen Varde

Se de mange billeder fra galla her: Unge mennesker i jakkesæt og kjoler - og fede biler

Annonce