Der er både blær og ægte urkraft over at kunne servere hjemmelavede grillpølser – især hvis det er manden, der laver det hele. Økokongen, kok og restaurantbestyrer af Von Lügenhals, Casper Rosendahl, kommer her med en sommerudfordring til mændene.
Copy link address
Malene Wonsbek MWO@ugeavisen.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
- Rigtige mænd laver selvfølgelig deres egne grillpølser, siger Casper Rosendahl, bestyrer af Varde Garten og Von Lügenhals. Foto: Malene Wonsbek -
Farsen, der består af 40 procents hakket oksekød og 60 procents hakket svinekød blandes med krydderierne. Løg, krydderurter samt krydderier blendes og kommes i farsen, som æltes godt igennem med hænderne og stilles på køl. Det er lettest at arbejde med farsen, hvis den er godt afkølet. Foto: Malene Wonsbek -
Fåretarmen købes hos en slagter. Klip i passende længder 25-30 centimeter og bind en knude i den ene ende. Foto: Malene Wonsbek -
Brug tyl og sprøjtepose. Fold sprøjteposen, så er det lettere at få farsen i posen. Foto: Malene Wonsbek -
Casper bruger to tyller – én har han sat på tarmen, én har han i sprøjteposen. Klem farsen ind i pølsetarmen. Foto: Malene Wonsbek -
Hvis farsen er for tyk og processen bliver for besværlig, så brug en tyl med større åbning eller kom lidt mere vand i farsen. Alternativt kan man være to, når man skal have klemt farsen ind i tarmen. Foto: Malene Wonsbek -
Første grillpølse klar. Luk med en knude. Foto: Malene Wonsbek -
Kom grillpølsen i varmt vand, der simrer lige under kogepunktet, i cirka fire minutter, så farsen kan sætte sig. Når pølsen flyder i vandet, er den færdig og klar til grillen. Pas på ikke at have pølsen i vandet for længe, for så kan den sprække. Foto: Malene Wonsbek -
Grillpølserne steges på panden eller på grillen. De ligner måske en medisterpølse, det er fordi Casper ikke bruger farvestoffer. Før grillpølserne steges, kan de holde sig i køleskabet ved 4 grader i cirka fire dage. Foto: Malene Wonsbek