Annonce
Ugeavisen Vejen

Året der gik i Askov Bylaug

Juletræstænding er en fast tradition arrangeret af Askov Bylaug. Foto: Per Kjær

Af Ditte Straarup, næstformand i Askov Bylaug

”Nu’ det jul igen” – ja tak! Med nissehuer og godt humør har vi for få uger siden afholdt bylaugets sidste arrangement i 2021, nemlig juletræstændingen. For mange står dette arrangement som startskuddet til julen – det gør det i hvert fald i min egen lille familie. Det var en fantastisk følelse at følges med, hvad der føltes som hele byen, fra plejehjemmet Birkely til Torvet. Vejen Garden toppede den magiske stemning med deres dejlige musik. Vi havde også følgeskab af selveste julemanden, der sammen med byens børn sørgede for, at juletræet blev tændt.

Juletræstændingen er blot et af flere skønne arrangementer, vi har afviklet i Askov i løbet af året. Coronaen satte desværre en stopper for nogle af vores planlagte arrangementer i starten af året, men dem tager vi revanche for næste år, hvor vi håber, at vi blandt andet kan gennemføre en ølsmagning.

Annonce
Vejen Garden sørgede for julemusikken. Foto: Per Kjær

Med sommerens komme og de lyse tiders indtog, lettede coronatågen, og da vi nåede midsommer kunne vi atter forsamles. Det gjorde vi i Askov til vores årlige fejring af Sankt Hans ved Dammen med sange, båltaler og god stemning. Det var fantastisk at kunne samles så mange mennesker igen og sammen nyde synet af bålets flammer, mens heksen blev sendt godt afsted mod Bloksbjerg.

Julemanden fandt også frem til Askov i år. Foto: Per Kjær

Sammen med gode lokale kræfter i Askov har vi for alvor indledt arbejdet med at udvikle vores bymidte. Vi har fået god hjælp af byens borgere, der blandt andet på et borgermøde kom med mange gode forslag og input til, hvordan en ny bymidte i Askov kunne se ud. Vi ser frem til at arbejde videre med bymidteprojektet i 2022.

Vi ved endnu ikke, hvad næste år bringer af oplevelser og udfordringer, men inden længe ligger Askov Bylaugs sæsonprogram klar - og vi står klar til at byde velkommen til endnu et spændende år med arrangementer og fællesskab i Askov. Ligger du inde med en god idé til et arrangement i Askov? Så tøv ikke med at kontakte et af bestyrelsens medlemmer.

Som lokalråd har Askov Bylaug til opgave at varetage byens interesser og repræsentere høj som lav. Vi lægger stor vægt på dialog og samarbejde – både med byens borgere, byens øvrige foreninger og Vejen Kommune. Vi hører derfor meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller input til vores arbejde.

Med disse ord vil bestyrelsen i Askov Bylaug takke for et begivenhedsrigt år og ønsker alle en rigtig glædelig jul.


Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce