Annonce
Ugeavisen Vejen

Årets Videnskabsfestival 2021 er helt vild

Færdige redekasser i Holmeåskolens sløjdlokale. Foto: Michelle McDonald

Af Michelle McDonald, medlem af Vild i Vejen

Den stigende interesse blandt borgere og politikere for at sætte fokus på vild natur er meget positiv. Vi er blevet bedre til at måle det og bedre til at indse, hvor meget økosystemernes balance påvirker vores verden. Derfor ligger det lige til højrebenet, at Videnskabsfestivalen 2021 har fokus på naturen og på, hvordan vi mennesker påvirker vores miljø lokalt og globalt.

Færdige redekasser i Holmeåskolens sløjdlokale. Foto: Michelle McDonald

Som bestyrelsesmedlem i DOF Sydvestjylland (Dansk ornitologisk Forening) blev jeg spurgt, om jeg kunne finde en skole i Vejen kommune, som ønskede være med til at lave 1000 redekasser sammen med andre elever i forskellige dele af landet til Naturvidenskabsfestivalen 2021. Valget faldt naturligt på mit yngste barns skole, Holmeåskolen, og deres støtteforening (min flinke nabo). Han laver fuglekasser og insekthoteller på samlebånd, og hvis skolen ville være med til at lave 100 kasser, kunne vi søge penge til projektet sammen med DOF. Da jeg kontaktede Holmeåskolen ville de slet ikke være med til 100 kasser… de ville hellere gå sammen med Brørup skole og lave 250 redekasser! Sådan blev det, og der blev ansøgt og bevilget 9000 kr fra Naturvidenskabsfestivalspuljen til 250 redekasser og 3 stære-stolper, hvorefter projektet gik i gang.

Annonce

Startskud i uge 39

Startskuddet gik i uge 39 efter ugevis med forberedelser. Børnene blev rigtigt glade for at lave noget med hænderne, ikke mindst da de hørte, hvor meget fuglene har brug for redepladser i det danske landskab. Uden gamle træer mangler fuglene redesteder og kan ikke opretholde deres population. Dødt ved er en del af den vilde natur, men fjernes ofte både i skovbrug, levende hegn, haver og parker.

Vi snakkede også om biodiversitet. Hvad er biodiversitet og hvorfor er der så stor en tilbagegang af mange arter i vores danske natur? At en ud af tre insektarter er truede, var noget af det, 6. klasse lærte, da vi gik i gang med at rydde op og tilplante deres vilde have.

Det blev en dejlig uge sammen med børnene. Vi glæder os meget til at følge op på, hvad der flytter ind i kasserne i foråret 2022.

Måske du også sætter en fuglekasse op i løbet af vinteren?

6. klasserne fik også fyldt og opsat et insekthotel, som var en gave fra Holmeå støtteforening til Videnskabsfestivalen. Foto: Michelle McDonald
Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce