Annonce
Ugeavisen Vejen

Ældrerådet blev klogere på visitationsreglerne

Egon Nissen, formand for Ældrerådet i Vejen Kommune. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Vejen Kommunes ældreråd har været bekymret for, at den planlagte øgede visitation vil føre til serviceforringelser.
Annonce

Vejen Kommune: Ældrerådet havde på sit decembermøde besøg af leder fra Myndighed og Ældre, Dorte Juhl Folmer, og fra Visitationen deltog Hanne Fisker.

Hensigten var at blive lidt klogere på visitationsreglerne i ældreplejen, og hvordan det foregår rent praktisk.

- Ældrerådet var bekymret for at den planlagte øgede visitation, der blev indskrevet i kvalitetsstandarderne for 2021, ville medføre serviceforringelser for de ældre. Men ifølge Dorte Juhl Folmer vil man blot gerne følge op på hjælpen oftere, og derfor har man indskrevet i kvalitetsstandarderne, at det er sådan, man arbejder. Det skal sikres, at man kun er visiteret til den hjælp, man har behov for og har ret til, fortæller Egon Nissen, formand for Ældrerådet.

Det er også sådan, at når plejepersonalet oplever, at hjælpen til en borger bør justeres op eller ned, har de pligt til, at videreformidle dette til nærmeste leder.

Annonce

Ikke imponeret

- Ældrerådet er dog stadig ikke imponeret over, at det generelle serviceniveau for rengøring kun er hver tredje uge. Men det er dog sådan, ifølge Dorte Juhl Folmer, at hos borgere, der er bevilliget hjælp til bad, her rengøres badeværelset i nødvendigt omfang efter badet.

Ældrerådet var også bekymret for, om man altid fik den bevilligede hjælp, men det blev præciseret, at ved for eksempel sygdom i personalegruppen kunne tidspunktet for hjælpen risikere at blive flyttet - men det blev aldrig aflyst.

Hjemmeplejens personale er ikke så glade for at håndtere kontanter i forbindelse med indkøb for visiterede borgere, men kontantfri indkøb kan kommunens medarbejdere ifølge kvalitetsstandarderne ikke forlange.

- Ældrerådet vil dog gerne møde en gruppeleder og en disponator fra hjemmeplejen på et senere tidspunkt – for at blive klogere på, hvordan planlægningen og hjælpen udføres i praksis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce