Annonce
Ugeavisen Vejen

Ældrerådet frustreret over voldsomme nedskæringer

Ældrerådet beklager de besparelser, der sker på ældreområdet i Vejen Kommune. Foto: Colourbox
De besparelser, som udmøntes på ældreområdet i Vejen Kommune, får kritik af Ældrerådet. Rådet forsøgte at undgå nedskæringerne – men uden held.
Annonce

Vejen Kommune: De nedskæringer, der sker på ældreområdet i Vejen Kommune i disse år, kom til at fylde en del ved byrådets budgetlægning i efteråret 2019.

Formanden for Ældrerådet i Vejen Kommune, Egon Nissen, undgår dog heller ikke at nævne besparelserne i det sidste nyhedsbrev, som er udsendt i forbindelse med årsskiftet:

- Ældrerådet er meget frustreret over, at vi ikke formåede at få bare lidt af de voldsomme nedskæringer på ældreområdet i 2020-2023 fjernet. Det beklager vi virkelig meget overfor vores ældre medborgere. Vi forsøgte – men altså uden held, lyder det fra Egon Nissen.

På det sidste møde i 2019 har ældrerådet fået en orientering om, hvor mange ufaglærte, der arbejder inden for ældreområdet i Vejen Kommune. Ud af 756 medarbejdere, var der 46 ufaglærte. En del af de ufaglærte havde specialiseret sig i særlige arbejdsopgaver.

To borgermøder

Ældrerådet vil gerne synliggøre sit arbejde og afholder derfor to borgermøder, den 15. januar i Holsted og den 11. februar i Brørup.

På møderne vil ældrerådet fortælle om dets arbejde. Ældrerådet har fået tilsagn om, at en primærsygeplejerske deltager med et indlæg om, hvilke opgaver sygeplejerskerne beskæftiger sig med.

Annonce

Svært at rekruttere

Ældrerådet blev endvidere orienteret om, hvor mange elever Vejen Kommune i øjeblikket har indenfor ældreplejen. Der er p.t. 88 social- og sundhedsassistenter, 17 social- og sundhedshjælpere samt 42 sygeplejestuderende. Dette tal forventes forøget med cirka 30 procent i løbet af 2020.

- Det kan være en udfordring at rekruttere personale til plejesektoren i fremtiden. Derfor er det efter ældrerådets opfattelse vigtigt, at vi alle taler positivt om det væsentlige arbejde, som medarbejderne i ældreplejen udfører, konstateres der i nyhedsbrevet.

Ældrerådet har desuden haft alle tilsynsrapporter fra de gennemførte tilsyn på plejecentrene i Vejen Kommune fra 2019 til gennemsyn. Ældrerådet finder, at det er meget hensigtsmæssigt, at tilsynene udføres af en ekstern enhed, nemlig ”Socialtilsyn syd”.

- Den samlede vurdering i alle rapporter er, at kvaliteten på plejecentrene er i orden, men at der da også er enkelte kritikpunkter, der med fordel kan arbejdes videre med på de enkelte plejecentre, fastslås det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce