Annonce
Ugeavisen Vejen

106 familier har søgt Dansk Folkehjælp om julehjælp

Igen i år uddeler Dansk Folkehjælp julehjælp. Fra en tidligere uddeling ses Karina Jensen samt Christa og Preben Pedersen fra Dansk Folkehjælp. Foto: Pia Mortensen
Igen i år er Dansk Folkehjælp overvældet over de mange ansøgninger om julehjælp.
Annonce

Vejen: I Vejen har 106 familier søgt om julehjælp i 2019.

Dansk Folkehjælp er Danmarks største uddeler af Julehjælp til fattige børnefamilier. Gennem flere år har behovet for hjælp til netop denne særlige højtid været stærkt stigende, og da deadline for at søge Julehjælp udløb fredag den 30. november 2019, havde Dansk Folkehjælp modtaget hele 106 ansøgninger fra fattige familier fra Vejen. På landsplan har i alt 14.673 familier søgt om julehjælp. Det er tal, der fastslår, at fattigdommen i Danmark stadig lever i bedste velgående.

For at opfylde ansøgernes ønske om at give deres børn en jul med julemad og gaver, skal Dansk Folkehjælp indsamle mindst 159.000 kroner ind for at kunne hjælpe alle, som har søgt bare i Vejen. Det kræver en ekstraordinær indsats og derfor beder organisationen nu om hjælp.

Sådan kan du støtte julehjælpen

  • Støt online www.folkehjaelp.dk
  • SMS JULEGAVE til 1999 og støt med 150 kr. Beløbet plus almindelig sms-takst opkræves automatisk.
  • Mobilepay 13 221
  • Indsæt på konto reg.nr. 5301 konto 0 333 666.
    Mærk din indbetaling JULEGAVE

Indsamling til Julehjælp løber frem til den 20. december 2019, og alle indsamlede beløb går ubeskåret til Julehjælp.

Annonce

Øget børnefattigdom

Med en stigning på 21.000 børn siden 2015, lever 64.500 børn i dag under fattigdomsgrænsen i Danmark. Desværre er godt 20.000 af disse børn er under fem år. Dansk Folkehjælp har de seneste 13 år hjulpet familier, hvor økonomien ikke rækker til en ordentlig jul for deres børn.

Generalsekretær Klaus Nørlem fra Dansk Folkehjælp fortæller:

- Julen er hjerternes fest – men julen er også en forbrugsfest, og derfor er december en tid, hvor økonomiske forskelle i Danmark bliver meget tydelige. Skel, der går mest udover børnene. Derfor håber jeg, at vi kan samle så mange donationer ind til Julehjælp, at færrest muligt må gå forgæves. Vi har behov for hver en krone i år.

Annonce

Hvem kan søge om julehjælp

Familier der modtager julehjælp skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes samtlige ansøgninger af Vejen Kommune i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp

Dansk Folkehjælps Julehjælp har en samlet værdi af kr. 1.500 pr. familie og består af: Julemad og kolonialvarer til en værdi á 500 kroner, et gavekort til GoGift til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi á 1.000 kroner.

Julehjælp uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdeling i Vejen og frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce